Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Öcaline - 2021. június 9. 10:59

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

Emlékeznek még az egész várost megbénító Dunaferr elleni támadásra? Az országos vihart kavart ügy egyik főszereplőjének neve ezúttal letartóztatottként köszönt vissza. Lássuk!

"... botránytól sem mentes"

Társaival együtt őrizetbe vették Tóth Csabát, aki két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben – írta a hvg.hu. A portál információi szerint a vállalkozót egy velencei ingatlanában vették őrizetbe hétfő hajnalban – a hvg.hu szerint gazdasági jellegű bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Ezt később az Index pontosította: a lap beszámolója szerint Tóth Csabát költségvetési csalás gyanújával vitték el, ellene a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kezdett eljárást.
A férfi a hvg.hu összegzése szerint leginkább arról híres, hogy két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben. Mint írják, óriási a tekintélye az éjszakai életben, de neve felbukkant a Borkai-ügyben is; tanúvallomások szerint közbenjárt abban, hogy kiderítse, kik zsarolták meg a szexvideóval a fideszes győri polgármestert.
A hvg.hu összegzése azt is felidézi, hogy a Városligetben zajló építkezések – botránytól sem mentes – őrzésénél is Tóth Csaba volt az őrök hangadója; a ligeti tüntetők velük kerültek konfliktusba. 

A dunaújvárosi szál

Éppen a városligeti történetnél tűnik fel Tóth Csaba mellett Mikó István, aki – erre már jól emlékezhetünk, de a hvg.hu összeállítása szintén felidézi – a Dunaferr-ügyben is exponálta magát. A Vasas szakszervezet tevékeny közreműködésével szervezett akciósorozat keretében a vasmű ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jelentkezett Dunaújvárosban, és a Dunaferr információi szerint ő volt az, aki az összetoborzott „zsoldoscsapattal” készült elfoglalni a vállalat területét. 
Az egész várost megbénító „támadás” csak a rendőrség aktív és összehangolt akciója nyomán hiúsult meg; a Steelhold „megbízottjaként” fellépő Mikó Istvánt akkor elkísérte városunkba embereivel Tóth Csaba is. Történelmietlen persze, de még belegondolni is durva, mi történik, ha sikerül a gyárfoglalási akció...

"Megdöbbentő, de nem meglepő"

Rövid közleményben reagált a Mikó Istvánnal közvetlen üzleti kapcsolatban álló, a vasgyár áprilisi betámadásán személyesen is részt vett vállalkozó letartóztatására az ISD Dunaferr Zrt. Mint a lapunk birtokába jutott dokumentumban írják, korábban is hangsúlyozták, hogy a vasmű feletti befolyásszerzés szereplői nem riadnak vissza a kétes üzelmektől:
„Megdöbbentő, de nem meglepő, hogy az ál-Habsburg, az ukrajnai gyárfoglalásokról elhíresült Taruta-klán, a hamis papírokat lobogtató állítólagos Steelhold-képviselő után a Dunaferr elleni áprilisi támadás egyik szervezője is a hatóságok látókörébe került. Mindez számunkra csak újabb igazolása annak, hogy a társaságcsoport ellen támadók törvénytelen eszközöket és törvénysértő szereplőket is bevetnek céljaik elérése érdekében – amit természetesen a jog által kínált összes lehetséges eszközzel meg kívántunk és kívánunk akadályozni a jövőben is.” 

(Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

A rovat további hírei: Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

2021. dec. 16.

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.