Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Öcaline - 2021. június 9. 10:59

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

Emlékeznek még az egész várost megbénító Dunaferr elleni támadásra? Az országos vihart kavart ügy egyik főszereplőjének neve ezúttal letartóztatottként köszönt vissza. Lássuk!

"... botránytól sem mentes"

Társaival együtt őrizetbe vették Tóth Csabát, aki két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben – írta a hvg.hu. A portál információi szerint a vállalkozót egy velencei ingatlanában vették őrizetbe hétfő hajnalban – a hvg.hu szerint gazdasági jellegű bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Ezt később az Index pontosította: a lap beszámolója szerint Tóth Csabát költségvetési csalás gyanújával vitték el, ellene a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kezdett eljárást.
A férfi a hvg.hu összegzése szerint leginkább arról híres, hogy két évtizede biztosít futballmérkőzéseket a legkeményebb szurkolótáborokkal szemben. Mint írják, óriási a tekintélye az éjszakai életben, de neve felbukkant a Borkai-ügyben is; tanúvallomások szerint közbenjárt abban, hogy kiderítse, kik zsarolták meg a szexvideóval a fideszes győri polgármestert.
A hvg.hu összegzése azt is felidézi, hogy a Városligetben zajló építkezések – botránytól sem mentes – őrzésénél is Tóth Csaba volt az őrök hangadója; a ligeti tüntetők velük kerültek konfliktusba. 

A dunaújvárosi szál

Éppen a városligeti történetnél tűnik fel Tóth Csaba mellett Mikó István, aki – erre már jól emlékezhetünk, de a hvg.hu összeállítása szintén felidézi – a Dunaferr-ügyben is exponálta magát. A Vasas szakszervezet tevékeny közreműködésével szervezett akciósorozat keretében a vasmű ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jelentkezett Dunaújvárosban, és a Dunaferr információi szerint ő volt az, aki az összetoborzott „zsoldoscsapattal” készült elfoglalni a vállalat területét. 
Az egész várost megbénító „támadás” csak a rendőrség aktív és összehangolt akciója nyomán hiúsult meg; a Steelhold „megbízottjaként” fellépő Mikó Istvánt akkor elkísérte városunkba embereivel Tóth Csaba is. Történelmietlen persze, de még belegondolni is durva, mi történik, ha sikerül a gyárfoglalási akció...

"Megdöbbentő, de nem meglepő"

Rövid közleményben reagált a Mikó Istvánnal közvetlen üzleti kapcsolatban álló, a vasgyár áprilisi betámadásán személyesen is részt vett vállalkozó letartóztatására az ISD Dunaferr Zrt. Mint a lapunk birtokába jutott dokumentumban írják, korábban is hangsúlyozták, hogy a vasmű feletti befolyásszerzés szereplői nem riadnak vissza a kétes üzelmektől:
„Megdöbbentő, de nem meglepő, hogy az ál-Habsburg, az ukrajnai gyárfoglalásokról elhíresült Taruta-klán, a hamis papírokat lobogtató állítólagos Steelhold-képviselő után a Dunaferr elleni áprilisi támadás egyik szervezője is a hatóságok látókörébe került. Mindez számunkra csak újabb igazolása annak, hogy a társaságcsoport ellen támadók törvénytelen eszközöket és törvénysértő szereplőket is bevetnek céljaik elérése érdekében – amit természetesen a jog által kínált összes lehetséges eszközzel meg kívántunk és kívánunk akadályozni a jövőben is.” 

(Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

A rovat további hírei: Dunaferr

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

2022. szep. 29.

A dunaújvárosi cégcsoport sorsáról is szó esett a mai kormányinfón. A helyzet, hadd fogalmazzak nagyon finoman, nem rózsás.

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

A Dunaferr ügyében tárgyalt a képviselő is

2022. szep. 20.

A város meghatározó foglalkoztatójának válsága kapcsán fontos egyeztetéseket folytatott dr. Mészáros Lajos. Térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be a fejleményekről.

"A Vasmű működése nem politikai kérdés" (FRISSÍTVE)

"A Vasmű működése nem politikai kérdés" (FRISSÍTVE)

2022. szep. 19.

A Dunaferr helyzetéről tartott tájékoztatót Pintér Tamás polgármester a Városházán ma délután. A percekkel ezelőtt véget ért eseményen egyebek mellett elhangzott: javaslatcsomag született, és egyeztetések kezdődtek a kormányzattal a vasgyár válságának megoldása érdekében. (FRISSÍTVE)

A Dunaferr közleménye

A Dunaferr közleménye

2022. szep. 18.

Állami segítség nélkül heteken belül leállhat a Dunaferr, bár még mindig van esély a túlélésre, derült ki a cég mai sajtóközleményéből, melyet szó szerint közlünk olvasóinkkal.

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.