Pupp Viktória remek bajnoki aranya

spigott - 2021. június 8. 7:30

Két érmet szereztek a dunaújvárosi birkózók a hétvégén megrendezett DIÁK I-es fiú szabadfogású, valamint a serdülő lányok országos bajnokságának küzdelmeiben.

Győrszentivánon rendezték meg a Diák I-es (12-13 évesek) szabadfogású birkózó országos bajnokságát, melyen 14 korcsoportban összesen 223 versenyző próbált szerencsét június 5-én, szombaton. A mezőnyben ott voltak a DKSE és a Gurics György BDSE versenyzői is, akik négyfős különítménnyel vágtak neki a viadalnak. Tombor Benedek (29 kg) korengedménnyel indult a viadalon, de így is sikerült megismételnie kötöttfogásban elért eredményét, s itt is a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát négy győzelemmel és egy vereséggel.

Éva István Bence (+85 kg) birkózása a korábbi versenyhez képest sokat javult, s végül az ötödik helyen végzett, míg az igen népes és rendkívül erő mezőnyben Garbacz Bencének (35 kg) és a szintén korengedményes Pribitek Árminnak (50 kg) nem sikerült a dobogóra verekednie magát.

Képek forrása: DKSE

Másnap Győr adott otthont a serdülő korcsoportos lányok (14-15 évesek) országos bajnokságának, melyen Pupp Viktória képviselte a dunaújvárosi színeket, nem is akárhogyan. A DKSE versenyzője jó formában, magabiztosan versenyzett, s bár több riválisa egy súlycsoporttal lejjebb állt rajthoz, így két nyert mérkőzéssel, honvédos és orosházi ellenfelét is magabiztosan legyőzve végzett az első helyen úgy, hogy Kiss Károly edző szerint egy pillanatig sem volt kétséges az aranyérem megszerzése.

A rovat további hírei: Sport

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

2021. jún. 20.

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

2021. jún. 20.

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Világliga: ezüstérmes a válogatott

Világliga: ezüstérmes a válogatott

2021. jún. 19.

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.