Szépen csillog az ezüst is

spigott - 2021. június 7. 12:26

Csak a házigazda Szolnok tudta megállítani a DSE Röplabda Akadémia U19-es csapatát az ifjúsági bajnokság hatos döntőjében.

A serdülők és a juniorok bajnoki fináléja után rendezték meg Szolnokon a röplabdázók ifjúsági bajnoki fináléját, melyen természetesen ismét szurkolhattunk a DSE Röplabda akadémia fiataljaiért, akik veretlenül jutottak el a sorozat véghajrájába a mögöttünk hagyott hétvégén.

Kövessy Balázs együttese a Sümeg-Dabronc ellen kezdte meg a csoportküzdelmeket, s két viszonylag szoros, valamint egy sima játékkal, 3-0-ra nyerte első találkozóját. A Kecskemét elleni második meccsen is csak az utolsó játszmában tudta megnehezíteni vetélytársra a jól játszó dunaújvárosi alakulat dolgát, így az akadémisták hibátlan teljesítménnyel szerezték meg az első helyet csoportjukban, s egyenes ágon jutottak be az elődöntőbe.

Itt a Kaposvár gárdája várt a mieinkre, akik remekül kezdtek, az első szettben valósággal átgázoltak ellenfelükön, s bár a másodikban nagyon feljavult a Kaposvár, ezt nagy csatában behúzta a DSE, mely a harmadik felvonásban már esélyt sem adott vetélytársának, s újabb 3-0-s győzelmet aratva jutott be a fináléba, ahol a Szolnok várt fiataljainkra.

Képek forrása: Magyar Röplabda Szövetség

A házigazdák elleni összecsapás változatos, fordulatos meccset hozott, melyben a Szolnok kezdett jobban, ám hiába nyerték meg a vendéglátók az első és a harmadik játékot is, a Kövessy-csapat mindkétszer egyenlíteni tudott, így az ötödik játszma döntött az aranyérem sorsáról. Itt sajnos újra a hazaiak voltak pontosabbak, így az ifik mezőnyében végül ők örülhettek a bajnoki címnek, de a DSE Röplabda Akadémia sem szomorkodhat, mert a serdülők bronzérme, a juniorok aranyérme után egy ezüsttel gazdagodott, ezzel is jelezve, hogy mindegyik korosztályban ott van az ország élmezőnyében.

A DSE Röplabda Akadémia eredményei

Csoportkör
DSE Röplabda Akadémia – Sümeg-Dabronc 3-0 (20, 17, 21)
Kecskeméti RC - DSE Röplabda Akadémia 0-3 (-20, -18, -24)

Elődöntő
DSE Röplabda Akadémia – RÖAK Kaposvár FINO 3-0 (13, 25, 11)

Döntő
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 2-3 (-17, 14, -16, 17, -10)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.