Szépen csillog az ezüst is

spigott - 2021. június 7. 12:26

Csak a házigazda Szolnok tudta megállítani a DSE Röplabda Akadémia U19-es csapatát az ifjúsági bajnokság hatos döntőjében.

A serdülők és a juniorok bajnoki fináléja után rendezték meg Szolnokon a röplabdázók ifjúsági bajnoki fináléját, melyen természetesen ismét szurkolhattunk a DSE Röplabda akadémia fiataljaiért, akik veretlenül jutottak el a sorozat véghajrájába a mögöttünk hagyott hétvégén.

Kövessy Balázs együttese a Sümeg-Dabronc ellen kezdte meg a csoportküzdelmeket, s két viszonylag szoros, valamint egy sima játékkal, 3-0-ra nyerte első találkozóját. A Kecskemét elleni második meccsen is csak az utolsó játszmában tudta megnehezíteni vetélytársra a jól játszó dunaújvárosi alakulat dolgát, így az akadémisták hibátlan teljesítménnyel szerezték meg az első helyet csoportjukban, s egyenes ágon jutottak be az elődöntőbe.

Itt a Kaposvár gárdája várt a mieinkre, akik remekül kezdtek, az első szettben valósággal átgázoltak ellenfelükön, s bár a másodikban nagyon feljavult a Kaposvár, ezt nagy csatában behúzta a DSE, mely a harmadik felvonásban már esélyt sem adott vetélytársának, s újabb 3-0-s győzelmet aratva jutott be a fináléba, ahol a Szolnok várt fiataljainkra.

Képek forrása: Magyar Röplabda Szövetség

A házigazdák elleni összecsapás változatos, fordulatos meccset hozott, melyben a Szolnok kezdett jobban, ám hiába nyerték meg a vendéglátók az első és a harmadik játékot is, a Kövessy-csapat mindkétszer egyenlíteni tudott, így az ötödik játszma döntött az aranyérem sorsáról. Itt sajnos újra a hazaiak voltak pontosabbak, így az ifik mezőnyében végül ők örülhettek a bajnoki címnek, de a DSE Röplabda Akadémia sem szomorkodhat, mert a serdülők bronzérme, a juniorok aranyérme után egy ezüsttel gazdagodott, ezzel is jelezve, hogy mindegyik korosztályban ott van az ország élmezőnyében.

A DSE Röplabda Akadémia eredményei

Csoportkör
DSE Röplabda Akadémia – Sümeg-Dabronc 3-0 (20, 17, 21)
Kecskeméti RC - DSE Röplabda Akadémia 0-3 (-20, -18, -24)

Elődöntő
DSE Röplabda Akadémia – RÖAK Kaposvár FINO 3-0 (13, 25, 11)

Döntő
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 2-3 (-17, 14, -16, 17, -10)

A rovat további hírei: Sport

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

2021. jún. 20.

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

2021. jún. 20.

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Világliga: ezüstérmes a válogatott

Világliga: ezüstérmes a válogatott

2021. jún. 19.

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.