Vereség az osztályozón

spigott - 2021. június 21. 17:50

Kikapott a Hajdúnánástól, így nem jutott fel az NB I/B-be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es együttese.

Fontos mérkőzés várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es együttesére a mögöttünk hagyott hétvégén. Kovács István tanítványai ugyanis azok után, hogy megnyerték az NB II dél-nyugat csoportját, az NB I/B keleti csoportjának kilencedik helyezettje, a Hajdúnánás ellen léptek pályára Szigetszentmiklóson az NB I/B osztályozóján.

Kézilabdázóink több, az NB I-es keretben is számításba vett játékosukra sem számíthattak az összecsapáson, melynek első tíz perce egyenlő erők küzdelmét hozta, ám 3-3 után sorozatban négy gólt szerzett az ellenfél, így hiába kért időt a dunaújvárosi szakvezetés, húsz perc elteltével már 10-4-re vezetett a Hajdúnánás, mely öt találatot megtartott előnyéből a félidei szünetig, így a fordulás után már szinte csodára lett volna szükség a fordításhoz (13-8).

Pál Eszter öt gólja sem volt elég a győzelemhez! (Képek: DKKA-archív)

Hiába tettek meg mindent a DKKA fiataljai a felzárkózásért a második felvonásban, ellenfelük támadásban és védekezésben is jobban teljesített, így a 39. perchez érve gyakorlatilag is eldőlt az összecsapás (19-11). A hátralévő bő húsz percben hiába tudott támadásban előrébb lépni együttesünk, a Hajdúnánás tartotta sőt, még egy kicsit növelni is tudta fórját, s végül 29-20-as sikert aratva őrizte meg tagságát az NBI/B-ben, míg a DKKA U22-esei így jövőre is az NB II-ben szerepelhetnek.

Hajdúnánás SK – DKKA U22 29-20 (13-8)

A DKKA gólszerzői: Varjas Lara 7, Pál Eszter 5, Matucza Gabriella 2, Agócs Alexandra 2, Graffy Tamara 2, Papp Kitti 1, Ujházi Petra 1.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.