Kézilabda: kezdésnek remek

spigott - 2021. július 31. 8:06

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Lejátszotta első edzőmérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely pénteken délelőtt az Érd, míg délután az NB I/B-s Eszterházy SC ellen lépett pályára. A Telkiben lejátszott délelőtti mérkőzésen a csapat rutinosabb tagjai ragadtak labdát, s arattak sima, 31-23-as győzelmet az érdiek ellen, míg délután a fiatalabbak kaptak lehetőséget, s ezt kiütéses, 35-20-as győzelemmel hálálták meg.

Érthetően elégedett is volt a látottakkal Vágó Attila vezetőedző, aki örült a győzelmeknek, ám mint azt elmondta, ezúttal nem az eredmény volt a lényeg:

– A terhelésen volt a hangsúly a két találkozón, azért mentünk mindkét mérkőzésre tíz-tizenegy fővel, hogy mindenki megkapja a megfelelő időmennyiséget a játékra. Délelőtt a rutinosak játszottak, délután a fiataloké volt a főszerep, s mindenkinek szerettem volna minimum harminc perceket adni, hogy a pályán legyenek, s meg tudják mutatni, hogy ki mire képes. Nem az eredményen volt a hangsúly, de természetesen örülök a győzelmeknek. Két dolgot kértem, aminek meg kellett felelni, a védekezés és az abból való gyors lerohanás, s ezeket mind a két edzőmérkőzésen meg tudtuk valósítani, mert viszonylag kevés gólt kaptunk, viszont nagyon sok eredményes lerohanásunk volt, szóval örültem annak, hogy volt bennünk sebesség mindkét összecsapáson.

A DKKA eredményei és gólszerzői

Érd - DKKA 23-31 (9-16)
A DKKA góllövői: Bulath 5, Farkas 5, Kazai 5, Kukucska 4, Mrmolja 3, Polics 1, Szalai 5, Weisheitel 3.

DKKA - Eszterházy SC 35-20 (19-11)
A DKKA góllövői: Borgyos 6, Fodor 6, Kiss Cs. 6, Krupják-Molnár 1, Matucza 3, Nemes 3, Polics 1, Šustková 7, Vargyas 2.

A rovat további hírei: Sport

Remek győzelem idegenben

Remek győzelem idegenben

2021. nov. 28.

Kétgólos hátrányból fordított, majd az utolsó pillanatokban szerzett góllal aratott 4-3-as győzelmet a Rákosmente ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Oda a DFVE veretlensége

Oda a DFVE veretlensége

2021. nov. 28.

Óriási csatában kapott ki az emberelőnyeivel remekül gazdálkodó Ferencvárostól a DFVE női vízilabda csapata szombaton este.

Apa-fia párharc Kecskeméten

Apa-fia párharc Kecskeméten

2021. nov. 27.

Idegenben, a Kecskemét otthonában folytatja az Extraliga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Újabb három évig Szabó László maradt az elnök

Újabb három évig Szabó László maradt az elnök

2021. nov. 27.

Egy újabb paralimpiai cikluson át, további három évig Szabó László vezetheti a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB).

Fontos pontokért utaznak

Fontos pontokért utaznak

2021. nov. 27.

Az őszi idény utolsó mérkőzését játssza a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Rákosmente otthonában vasárnap délután egy órától.

Újabb rangadó előtt

Újabb rangadó előtt

2021. nov. 26.

A tabellán harmadik Ferencváros elleni hazai rangadóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE női vízilabda csapata szombaton este nyolc órától.

A magyar és európai érdekeket képviseli

A magyar és európai érdekeket képviseli

2021. nov. 26.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) frissen megválasztott alelnöke, Nátrán Roland bízik benne, hogy a megbízatásából az általa vezetett magyar szövetség (MOATSZ) és a magyar sportolók a lehető legtöbbet profitálják majd.