Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

spigott - 2021. július 27. 12:54

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Mint arról beszámoltunk, szenzációs versenyzéssel szerzett aranyérmet 5000 méteren a párizsi nyíltvízi junior Európa-bajnokságon a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor. A fiatal versenyző és edzője, Szabó Gergő hétfőn délután értek haza a francia fővárosból, ám sok idejük nem volt a pihenésre sőt, kedden már a Fabó Éva Sportuszodában edzettek azért, hogy a lehető legjobb állapotban vágjanak neki a szerdán kezdődő Országos Serdülő Bajnokság küzdelmeinek.

Ugyan a debreceni viadalon is szép eredményeket remélünk Hunortól, ma délelőtti beszélgetésünk fő témája természetesen még a párizsi kontinensviadal volt, s mint azt a DKSE tehetsége elárulta, egyértelműen az éremszerzés reményében vágott neki az 5 kilométeres versenyszámnak:

– Megnéztük a korábbi versenyek eredményeit, s mivel amit két évvel ezelőtt Szegeden úsztam, azzal az idővel harmadik helyeket lehetett volna szerezni az Európa-bajnokságokon, így mindenképpen éremben gondolkodtam a verseny előtt, de nyilván az aranyat tekintettem a legfőbb célomnak. A válogatott Balatonalmádiban megtartott edzőtáborában a világbajnoki ezüstérmes Olasz Anna és a világbajnok Rasovszky Kristóf is segítette a felkészülésemet, sok edzővel, nagy csapattal, tizennyolc versenyzővel dolgoztunk, húztuk egymást előre, szóval nagyon jól sikerült az Európa-bajnoki felkészülés. A taktikánk az volt, hogy egyből elúszom a többiektől és én diktálom az iramot, s elmondhatom, hogy ez már az első öt méter után sikerült is. Az első körben éreztem, hogy ott vannak a nyomomban még páran, láttam őket levegővételnél, illetve egy-két kezet éreztem a lábamnál is, de aztán sikerült elúsznom tőlük. Az első kör után is tartottam az iramot, a többiek lemaradtak, s bár az utolsó kétszáz méter már nagyon "csípett", nehezebbek lettek a karjaim, a lábaim is elkezdtek savasodni, de onnan már bevitt a lélek, az akarat, hogy ezt igenis meg kell nyerni, s szerencsére sikerült is.

Szabó Gergő és Kovács-Seres Hunor! (Kép: DKSE Facebook)

Hunor elárulta azt is, nem gondolta volna, hogy ilyen előnnyel nyeri meg a szám küzdelmeit, de természetesen rendkívül boldog, hogy ez így sikerült. Jövőre már hét és fél kilométeren indulhat az ifjúságiak mezőnyében a világ- és Európa-bajnokságon, s ott is szeretne dobogóra állni. Emellett persze a medencés úszást sem hanyagolja el, a neki kedvező hosszabb számokban, 400 és 1500 gyorson is szeretne dobogóra állni a nemzetközi mezőnyben.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.