Már Tokióban a női válogatott

doszerk - 2021. július 23. 16:33

A négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott már elhagyta Tocsigi prefektúrát, Oyamát, s már be is költözött az olimpiai faluba.

Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapja beszámolt, remek hangulatban próbálta ki női válogatottunk a Tatsuma Waterpolo Center versenymedencéjét. A stábnak eleinte a pálya másik végén készülő ausztrál csapatra is kellett figyelnie, ha másért nem azért, mert alig tudunk róluk valamit mostanság, végül ők hamarabb befejezték a tréninget, így miénk lett az egész terep.

Leimeter Dóra azt mondja, már nagyon várták, hogy a tettek mezejére lépjenek, és kéthetes lakhelyükre érkezzenek: – Nagyon hosszú volt a felkészülés, örülünk, hogy végre ideértünk, edzhettünk a versenymedencében, belőhettük a távokat és szögeket, ez mindig fontos.

Kép: Derencsényi István/MVLSZ

Nagyon profi a szervezés, mindenre odafigyelnek, csak kicsit későn értünk oda a buszinduláshoz a faluban, ahová éppen beköltöztünk, de azonnal kerítettek nekünk másikat. Kiválóak a körülmények. Annak jó és rossz oldala is van, hogy nem játszunk az első játéknapon. Én a pozitívumokra koncentrálok: tudunk még gyorsulni és fel tudjuk mérni, ki, milyen kerettel érkezett, és milyen taktikát választ. Persze egyelőre csakis az oroszokra készülünk, az lehet a kulcs, hogy megakadályozzuk a lefordulásaikat, ha ez sikerül, hatalmasat léphetünk előre. Tanulságos meccset játszottunk velük a világligában, kielemeztük, ott mi hiányzott, igyekszünk a hibáinkat kijavítani. Várjuk már az első meccset!

A magyar női vízilabda válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

A magyar női vízilabda válogatott tokiói programja (magyar idő szerint)

Július 26., 8.30: Orosz csapat - Magyarország
Július 28., 12.50: Magyarország - Egyesült Államok
Július 30., 11.20: Japán - Magyarország
Augusztus 1., 7.00: Magyarország - Kína
Augusztus 3.: negyeddöntők
Augusztus 5.: elődöntők, az 5-8. helyért
Augusztus 7.: helyosztók

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.