Negatív tesztek, jó körülmények a női vízilabdázóknál

doszerk - 2021. július 19. 12:30

Oyamában végzi az utolsó simításokat az olimpiai rajtig a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapja beszámolt, a legnagyobb magyar delegáció tagjaként csütörtökön vette az irányt Japán felé, ám - férfiválogatottunkkal egyetemben - nem állt meg Tokióban, hanem Oyama felé vette az irányt, ahol csütörtökig az utolsó simításokat végzi. Bíró Attila szövetségi kapitány helyi idő szerint szombaton délelőtt és kora este is edzést vezényelt, utóbbi befejezése után az uszodából adott helyzetjelentést.
 
"Üdvözöljük a szurkolókat, az első és legfontosabb hír: mindenki jól van, mindenki egészséges, minden teszt negatív lett! Mindent egybevéve 29 órát utazunk, de minden rendben ment. Az országba lépéssel, az adminisztráció elvégzésével sem volt probléma, ki kellett az utóbbit várni, de nem mondanám horrorisztikusnak. Tekintettel arra, hogy két esztendeje ugyanitt voltunk, ismerős helyre jöttünk, ahol rendkívül kedvesek az emberek, lesik minden kívánságukat."
 
Hogy mennyire igaz ez, egy példa: miként a szakember elmondta, az étkezés során vetődtek fel plusz igények, szóba került valamilyen élelmiszerbolt meglátogatása. A helyieknek több sem kellett, gyorsan orvosolták az igény, és a szálloda elé egy busszal telepítettek egy mozgó közértet, amelyben tej, üdítő, gyümölcs és többfajta európai étel vásárolható. "Ez is bizonyítja, milyen jó vendéglátók. Ugyanabban a szállodában, ugyanazokban a szobákban vagyunk, mint két éve. Mindenki egyedül, rend és fegyelem van, ami egyrészt a japán kultúrát ismerve cseppet sem meglepő, másrészt számunka amúgy sem szokatlan, hiszen már jó ideje otthon is ugyanilyen rend és fegyelem jellemez bennünket."

Képek forrása: MVLSZ/Derencsényi István

Amíg férfiválogatottunk Spanyolországgal közös edzéseket is tart a városban, addig női csapatunk egyedül, elszeparált körülmények között edz. Miként Bíró Attila elárulta: "Korábban szó volt arról, hogy a japánok idejönnek, de jó ideje tudjuk, végül letettek erről. Hogy őszinte legyek, az elmúlt meccseiket látva azért nem is olyan nagy baj ez számunkra. Magunkban tudunk készülni, azért utazott ki velünk tizennegyedik játékosnak Faragó Kamilla, hogy két csapatra lehessen osztani a társaságot. Napi két vízi és Ágó Renáta erőnléti edző vezérletével egy szárazföldi edzésünk van a csütörtöki indulásig. Ebben az akklimatizációs időszakban tökéletesen el tudjuk végezni azokat a feladatokat, amelyek a rajtig még hátravannak."
 
A magyar női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)
 
A magyar női vízilabda válogatott tokiói programja

Július 26., 8.30: Orosz csapat - Magyarország
Július 28., 12.50: Magyarország - Egyesült Államok
Július 30., 11.20: Japán - Magyarország
Augusztus 1., 7.00: Magyarország - Kína
Augusztus 3.: negyeddöntők
Augusztus 5.: elődöntők, az 5-8. helyért
Augusztus 7.: helyosztók
Az időpontok magyar idő szerint értendők.

A rovat további hírei: Sport

Meglepő vereség Kínától

Meglepő vereség Kínától

2021. aug. 01.

Két negyeden keresztül gyengén játszott, s bár nagyot hajrázott, kétgólos vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Kezdődik a bajnokság!

Kezdődik a bajnokság!

2021. aug. 01.

Győzelemmel indítaná a 2021/2022-es szezont a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Szekszárd elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot ma este fél hattól.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2021. júl. 31.

Jelentős létszámmal vett részt tatai edzőtáborában a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 31.

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Kézilabda: kezdésnek remek

Kézilabda: kezdésnek remek

2021. júl. 31.

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.