Óriási bravúr a címvédő ellen!

spigott - 2021. július 28. 8:11

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Az oroszok elleni 10-10-es döntetlen után az olimpiai torna legnagyobb esélyese, az Egyesült Államok ellen ugrott medencébe ma reggel hét órától a négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Magyari Aldával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar női vízilabda válogatott a csoportkör második fordulójában.

Az összecsapás esélyeseinek egyértelműen az utóbbi években mindent megnyerő amerikai csapat volt, ám a mieink jobban kezdték a meccset, s Parkes közeli lövésével már az első támadásból megszerezték a vezetést. A Bíró-csapat jól védekezett, de az amerikaiak a 3. és a 6. percben is bevették Magyari Alda kapuját, ám hiába fordítottak, erre is volt válasza Gyöngyössynek, így az első nyolc perc végén 2-2-es állással vonultak pihenőre a csapatok. A második etapot parádésan kezdtek a mieink, Keszthelyi és Vályi találataival két perc alatt megléptek kettővel. A címvédő azonban nem esett kétségbe, összerántotta védekezését, míg a túloldalon Fattal kétszer villant, s újra egált mutatott az eredményjelző (4-4). A negyedik amerikai gól után Illés lőtt a bal felsőbe, de az előny nem tartott ki a félidő végéig, mert két másodperccel a lefújás előtt éles szögből betaláltak az amerikaiak is, így 5-5-ös eredményről várhattuk a harmadik negyedet.

Képek forrása: MTI/Kovács Tamás

Melynek elején gyorsan kihasználtak egy újabb fórt az amerikaiak, majd Magyari védett két óriásit, s bár Szilágyi még egalizált, a favorit két újabb fórt váltott gólra kíméletlenül, s a meccsen először kettő találattal vezetett (8-6). A mieink próbálkoztak becsülettel, de az ellenfél rettentő kemény védekezése ellen nem volt reális esély a gólszerzésre, így a záró felvonás előtt az Egyesült Államok állt közelebb a sikerhez. Nem sokáig, mert a magyar válogatott továbbra is szenzációsan küzdött, Parkes révén feljött egyre, majd Magyari újabb bravúrja után Vályi lőtt remek gólt, s kezdődhetett minden elölről (8-8).

Az óriási csatában mindkét csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei, s bár két és fél perccel a meccs vége előtt Seidemann sajnos átlőtte a falat, az ellentámadásból Keszthelyi is pontosan célzott, így az utolsó percre maradt a döntés (9-9). Mindössze negyvenöt másodperc volt hátra a meccsből, mikor Parkes centerből lőtt parádés gólt, s hiába támadhatták végig a hátralévő időt az amerikaiak, remek védekezéssel és Magyari újabb védésével kihúzta a hátralévő időt válogatottunk, mely óriási bravúrt bemutatva 9-8-as győzelmet aratott az olimpiai torna legnagyobb esélyese ellen, s ezzel óriásit lépett a csoport első helyének megszerzése felé.

Magyarország – Egyesült Államok 10-9 (2-2, 3-3, 1-3, 4-1)
A magyar válogatott gólszerzői: Parkes 3, Vályi 2, Keszthelyi 2, Gyöngyössy, Illés, Szilágyi.

A rovat további hírei: Sport

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.