Rendőrség: elfogás és baleset az utakon

Öcaline - 2021. július 13. 9:28

Egyúttal egy füst alatt meglett a felelőtlenségi és hülyeségi világbajnokság egyik biztos dobogósa is.

Két eseményről tudósította a DO-t a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés egy rendkívüli találattal kezdődik: a járőrök Baracs térségében, az M6-os autópályán ellenőriztek egy Budapest felől Pécs irányába közlekedő tehergépjárművet és annak 52 éves bajai sofőrjét hétfőn délután. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a férfi soha nem rendelkezett (!) vezetésre jogosító okmánnyal, továbbá a gépjárművet az illetékes hatóság idén februárban ideiglenesen kivonta a forgalomból. Az egyenruhások a gépjárművezetőt a helyszínen elfogták és előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárást kezdtek vele szemben, és a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették. Azt már csak én teszem hozzá, hogy akciójával egyszerre sikerült éllovas pozícióba verekednie magát a felelőtlenségi, meg még ráadásul a hülyeségi világbajnokságon is. (Nem biztos, hogy győz, de a dobogó tutter.)
Személyi sérüléssel járt balesetnél intézkedtek a rendőrök Szabadegyházán, az Építők útja és a 62-es számú főút kereszteződésében hétfőn délután. A helyszíni szemle adatai alapján egy mezőgazdasági vontatóval közlekedő 48 éves helyi férfi az elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget egy Dunaújváros felől Székesfehérvár irányába haladó személygépkocsinak, és összeütközött vele. A baleset során a mezőgazdasági vontató vezetője megsérült, tudatta a rendőrségi summázat.

Vigyázzunk, vigyázzanak az utakon – magunkra is, egymásra is!

(Illusztráció: FMRFK) 

A rovat további hírei: Sziréna

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

2021. júl. 29.

A napokban történt lopás és elfogás kapcsán részletes javaslatcsomagot állított össze a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az áldozattá válás elkerülése érdekében a strandolók számára.

Súlyos testi sértés Mezőfalván

Súlyos testi sértés Mezőfalván

2021. júl. 28.

Arccsonttörést szenvedett az a férfi, akit egy májusi éjszaka közepén ütöttek meg Mezőfalva egyik terén.

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

2021. júl. 28.

A dunaújvárosi kapitányság adott ki elfogatóparancsot ellene, Perkátán futott a rendőrök karjaiba.

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

2021. júl. 27.

A rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a két dunaújvárosi elkövetőt; egy 92 éves asszonyt fosztottak ki, értesült a DO.

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

2021. júl. 26.

Magyar és brit állampolgár állt bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárása nyomán – mind a ketten az M6-os sztrádán futottak a rendőrök karjaiba.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

2021. júl. 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket.

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

2021. júl. 22.

Segítségkérő mozdulatsor meghonosításáért kezdett kampányt a rendőrség: a közösségi felületeken már elterjedt "néma segélykiáltással" a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jelezhetik, hogy veszélyben vannak. Egy jelsor, három mozdulat a hajtás után.