Dunaújváros Hetilap

Több évtizede a köz szolgálatáért

Kölesdi Fanni - 2021. július 1. 18:15

A közigazgatásban dolgozókat  köszöntötte Pintér Tamás polgármester a köztisztviselők napja alkalmából tartott ünnepségen a Városházán szerdán. Az eseményen átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért díjat. 

A közgyűlés által alapított díj azon személy munkáját ismeri el, aki a város fejlődése, hírnevének növelése, továbbá az önkormányzat tevékenységének javítása érdekében kiemelkedő tevékenységet folytatott, és legalább 10 évet a köz szolgálatában töltött. Pintér Tamás polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy mindenki számára embert – próbáló volt az elmúlt időszak, a Városháza dolgozói azonban helytálltak a mindennapokban, amiért rendkívül hálás:
– Most ismét úgy érezzük, hogy túl vagyunk a járványon, de ebben továbbra is csak reménykedhetünk, bár kétségtelen, hogy ha arra gondolunk, hogy ismét hónapokat kell élnünk a korlátozások között, akkor az életkedvünk is elmegy. Én is csak azzal tudom bíztatni Önöket, hogy bármi is lesz, meg fogjuk tudni oldani, hiszen eddig is azt tettük. Addig pedig ne is gondoljunk erre, koncentráljunk az előttünk álló feladatokra. Ez bizony nem lesz könnyű. 
Kitért arra is, bár – ahogyan fogalmazott – érdekes helyzetet teremt, ha politikusoknak és hivatalnokoknak együtt kell dolgozni, úgy érzi az elmúlt időszakban ez a kapcsolat jól működött:
– Szeretném ha tudnák: én mindannyiukra kollégámként tekintek, akikkel egy csapatot alkotunk, nem a politikusok és hivatalnokok külön csapatát, hanem egy közös csapatot, mert gondoljunk bármit is a világról ne feledjük: a legfontosabb dologban egyetértünk és közösek az érdekeink: Dunaújváros érdekei az elsők, minden más csak ezután következik. Köszönöm a munkájukat!

A város első embere ezt követően dr. Molnár Attila jegyzővel közösen adta át a Dunaújváros Közszolgálatáért díjat, amelyet az idei évben Pásti Norbert, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Beruházási Osztályának közterület-felügyelő ügyintézője vehetett át.  Pásti Norbert 1996. július 1-jén kezdte meg munkáját a Polgármesteri Hivatalban. Feladatai közé tartozik egyebek mellett a közterületi engedélyek kiadása, az azok jogszerű használatának ellenőrzésével kapcsolatos ügyintézés és a rendezvényeken való közreműködés. A munkához, a közszolgálathoz való hozzáállása példaértékű. Mint az a méltatásában elhangzott : nincs olyan ügy, aminek ne járna alaposan utána, nincs olyan ügy, amire azt mondaná: ez nem az én dolgom. A hozzá fordulók ügyére minden esetben, szakszerű megoldást ad, pedig immár 25 éve ezt teszi, nap-mint nap. Pásti Norbert a díj átvétele után köszönetet mondott kollégáinak és a városvezetésnek. Mint mondta:  ha valaki lokálpatriótának kívánja nevelni a gyermekét, azt tanácsolja, válassza a Városüzemeltetés osztályát, hiszen aki ezen a területen dolgozik, más szemmel néz majd Dunaújvárosra.  
Az ünnepi eseményen közreműködött Futó Mészáros Krisztina és Futó Gábor, a Duo Soulmates Acoustic.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.