"Többet kellett volna dolgoznunk!"

doszerk - 2021. július 26. 17:02

A szövetségi kapitány és a játékosok sem voltak elégedettek női vízilabda válogatottunk 10-10-es döntetlenjével az oroszok ellen.

Mint arról beszámoltunk, 10-10-es döntetlent ért el az orosz csapat elleni olimpiai nyitómeccsen a magyar női vízilabda válogatott. A találkozón már négy góllal is vezetett a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar együttes, ám a második félidőben élesebb oroszok a véghajrában egyenlíteni tudtak. Nem is volt teljesen elégedett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila sem, aki szerint elsősorban védekezésben kell többet dolgozniuk a továbbiakban, derült ki a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján megjelent kapitányi értékelésből.

- Nem vagyok elégedett, mert picivel - nem sokkal - közelebb álltunk a győzelemhez. Volt tartása a csapatnak, egy-két taktikai elem jól működött, de a végére befáradtunk egy kicsit a mérkőzésbe. Nekem is többet kellett cserélnem az átlagosnál a kiállítások miatt, ez is egy tanulság a jövőre nézve, hogy az ember milyen csapatot állítson össze. Egy nagyon jó orosz csapattal játszottunk lényegében igazságos döntetlent, de még egyszer mondom, egy picivel talán mi közelebb álltunk a győzelemhez. Többet kellett volna dolgoznunk, főleg védekezésben, hogy több szerencsénk legyen. Valahol reális az eredmény, de ebből nem lehet még kiindulni a folytatásra vonatkozóan.

Gurisatti Gréta szerint sem kell még nagyon aggódnunk, de azért tanulni lehet ebből a meccsből is.

- Azért van okunk a csalódottságra, mert jól játszottunk. Amiket megbeszéltünk, hogy higgadt befejezéseink legyenek és inkább a támadóidő végén fejezzük be a támadásokat, az például jól működött. Volt pár olyan helyzetünk, ami a végén megbosszulta magát, ziccerek. Nyilván meg szerettük volna nyerni a mai mecset, de nem kell a kardunkba dőlni, hogy ez nem sikerült. Ez volt az első meccs, az mindig különleges, nyilván mindenkiben volt egy kis izgatottság. Sajnálom, mert a kezünkben volt a meccs, a kezünkben volt, ahogyan az egész torna is a kezünkben van, erről volt szó a csapatmegbeszélésen. Ha mi okosan és jól játszunk, akkor bárkit meg tudunk verni. Sajnálom, hogy így alakult, de nem kell még úgy tennünk, mintha elvesztettünk volna bármit is.

Képek forrása: MVLSZ (Derencsényi István felvételei)

Szilágyi Dorottyán nem múlt talán ez a mai pontvesztés, merthogy szép gólokat lőtt és a végén volt egy nagyon fontos blokkja is, más kérdés, hogy az oroszok mégis egyenlítettek.

- A mérkőzés nagy részét mi domináltuk, mi kezdtünk jobban, nekünk volt jobb első félidőnk. Még keresem a magyarázatot, hogy miért kaptuk az utolsó gólt, és miért jöttek fel az oroszok. Mindig nehezebb annak a csapatnak, amelyikhez felzárkóznak, és annak a nehezebb továbblépnie azon, hogy a vége döntetlen lett. Ez van, össze kell szedni magunkat, nagyon sok egyéni és csapathibából is kaptuk a gólokat. Nem bravúros lövések voltak az oroszokéi, sokkal inkább mi voltunk dekoncentráltak. A folytatásban ez már nem fog beleférni.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.