Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

spigott - 2021. július 28. 14:36

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

Mint arról beszámoltunk, parádés játékkal aratott 10-9-es győzelmet az olimpiákon tizenhárom éve veretlen Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott. A találkozót követően természetesen óriási volt az öröm a mieinknél, ezt erősítette meg a játékosok, valamint Bíró Attila szövetségi kapitány nyilatkozata is a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján, ám a csapat tagjai azzal is tisztában vannak, hogy a bravúros siker ellenére az érmeket még mindig "csak" a jövő héten osztják.

Magyari Alda parádésan védett a meccsen, egyértelmű, hogy vezére ennek a védelemnek, és hasonlóan az athéni világliga-döntőhöz, most is kulcsfigurája a csapatnak:

– Nagyon-nagyon fárasztó és kemény meccs volt, de erre is számítottunk. Tudtam, hogy az amerikaiak ellen lesz a legnehezebb a dolgom, bármikor is játszunk velük. Arra készültem, hogy nagyon gyors játék lesz, sok lefordulással, oda-vissza játékkal, szöglet utáni újratámadással. Ebből mi most jobban jöttünk ki, de látszik továbbra is, hogy az amerikai egy nagyon jó csapat. Sokat számít az, hogy nagyon jól ismerjük őket, a közös edzőtáborban is tanultunk tőlük sokat, ez most nekünk kifizetődött. A tengerentúliak közül sokszor nem ismerjük a másikat, például az ausztrálokat sem, de most egy ideje másról van szó, hiszen gyakran találkozunk az amerikaiakkal. Ha jól megyünk tovább, lehet, hogy összefutunk velük, de ott meg még többet kell majd beletennünk, még a mostaninál is.

Képek forrása: MVLSZ/Derencsényi István

Bíró Attila szövetségi kapitány is nagyon örült a sikernek, ám mint azt elmondta, még két nagyon nehéz meccs vár a csapatra a csoportkörben, szóval bőven van mire koncentrálni a folytatásban is.

Voltak jó blokkok, jó védések Aldától az utolsó negyedben, amik hozzásegítették a csapatot ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést" - így a kapitány. - Az amerikaiak talán nem hitték el, hogy rosszkézről vagy centerből gólt tudunk lőni, ez lehetett a kulcsa a sikernek. Az a helyzet, hogy ma két-három pozícióban, főleg center- és kapusposzton jobbak voltunk az amerikaiaknál, ez nagyon ritkán fordult elő, már-már a lehetetlen kategóriája volt az utóbbi időben. Felvettük azt a gyors, átlag feletti ritmust, amit diktálnak, illetve néha nagyon jól le tudtuk lassítani a játékot, amikor nekünk volt erre szükségünk. Ennek kifejezetten örültem. Nem a szűk vereségért jöttünk ide, hanem nyerni akartunk. Tudnivaló volt, hogy a csoport második helyét adott esetben az dönti el, ki, milyen mértékben kap ki tőlük. Most már nem ezt kell figyelnünk, mostantól a Kína és a Japán elleni mérkőzésekre kell fókuszálni, amik - főleg a Kína elleni - semmivel sem lesznek könnyebbek a mainál, mondta Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.