"A negyeddöntőben ennél jobbak leszünk"

doszerk - 2021. augusztus 1. 13:26

Csalódottan, de már előre tekintve értékelték a kínaiak elleni kétgólos vereséget a magyar női vízilabda válogatott tagjai.

Mint arról beszámoltunk, némi meglepetésre 11-9-es vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, mely így a második helyen fejezte be csoportja küzdelmeit az olimpián. A találkozót követően természetesen nem voltak elégedettek a főszereplők sem, ám a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján megjelent nyilatkozatok alapján

Bíró Attila, szövetségi kapitány: – Nem leptek meg a kínaiak, magunkat leptük meg, hogy nem voltunk támadásban és lövésben eléggé élesek. Persze, az elején a védekezés sem volt az igazi. Az tény, hogy ami eddig működött, azaz a védekezésünk a kapusteljesítménnyel, valamint a centerjátékunk, az ma nem volt az igazi. Nem is mindig díjazták a játékvezetők, ezzel együtt a kínai bekkek sanszot nem adtak a centereinknek. Kicsit fásultnak éreztem a csapatot egyébként. Mindegynek nem mondanám ezt a vereséget, mert presztízsértéke volt a találkozónak, egy ikszre így is jók lehettünk volna. Biztos vagyok benne, hogy a negyeddöntőben ennél jobbak leszünk.

Gurisatti Gréta: – Ez a meccs meglehetett volna, még annak ellenére is, hogy nem kezdtünk álomszerűen, finoman fogalmazva. De mi azért jöttünk, hogy a következő három meccsen nyerjünk. Ha ez így lesz, akkor senkit sem fog érdekelni, mi volt Kína vagy azelőtt Amerika ellen a csoportban. Ez a szép a sportban: az adott napon van, ami van, másnap meg már új feladatok várnak ránk. Biztos vagyok benne, hogy kellőképpen fel fogunk készülni.

Garda Krisztina: – Nyilván nem lehet semmilyen meccset így kezdeni. Ami utána történt? Tök jó, hogy visszajöttünk, de semmit sem ért. Az első két negyeden kell javítani, mert most már az a szakasz jön az olimpián, ahol ez nem fog beleférni. Nem tudom még az okokat, hogy mi miért történt, de a lövéseink nem működtek. Nem találtunk gólokat, és a védekezésünkben is volt azért hiba. Akárki jön a folytatásban, biztos, hogy nehéz lesz, hiszen egy olimpiai negyeddöntőről beszélünk, mindenki nyerni akar, nekünk is ez a célunk.

Magyari Alda: – A tegnapelőtti mérkőzésen is magunknak nehezítettük meg a helyzetet, ma meg... Mi igenis úgy álltunk hozzá a meccshez, hogy meg akarjuk nyerni. Nem tudom, hogy elöl mi történt, sok kapufát lőttünk, pedig nagyon jó formában vannak a lányok. Világosan elmondtuk, hogy semmivel sem vagyunk jobb vagy rosszabb csapat a csoportmeccsektől, semmit nem számít, hogy megvertük Amerikát. Nyilván a mai sem feltétlenül, de csalódott vagyok. Magam miatt is, jobban kellett volna bíznom a blokkokban, többször is olyan gólt kaptam, amit nem szoktam. Örülök annak, hogy vissza tudtunk jönni nagy hátrányból, de ebben a meccsben több volt. A pozitívumokat kell továbbvinnünk, mert most nem omolhat össze senki. Ha ez megtörténne, még rosszabb irányba haladnánk tovább. Aki akarja, mint például én is, kisírhatja ma magát, de nem ragadhat bele ebben a mai meccsbe. Ha meg akarjuk mutatni, hogy mi ide éremért jöttünk, akkor úgy is fogunk játszani legközelebb.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.