Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

CityRocks a Szalki-szigeten – bulira fel!

Öcaline - 2021. augusztus 11. 9:17

Egy nappal az idei augusztális Parázs Varázzsal koronázott megmozdulása után is benépesül a Szalki-sziget – akkor a rock szerelmesei adnak egymásnak randevút: Szeged és Kecskemét után Dunaújvárosban dübörög a CityRocks hatalmas bandája!

A tavalyi kényszerszünet után ismét üzemi hőfokra kapcsol a CityRocks gépezete – augusztus 21-én, azaz jövő szombaton dübörög a rock városunk népszerű szabadidős bázisán, vagyis a Szalki-szigeten.

Nagy bulira készülnek!

A kezdetek kezdete óta hatalmas népszerűségnek örvend a kezdeményezés, árulta el egyáltalán nem titkolt büszkeséggel Gajda Ferenc főszervező:
– Semmihez sem foghatók azok az energiák, amelyek felszabadulnak egy-egy rendezvényünkön. Ennek megmondhatói a résztvevő zenészek is, csakúgy, mint a közönség tagjai. Nem véletlen, hogy Az év hazai nagykoncertje című webes szavazáson a CityRocks programja 2018-ban a harmadik, 2019-ben a második helyen végzett – miközben a legjobb tízbe csak első kategóriás sztárok Aréna-koncertjei fértek be. 
A több száz zenész a kétórás koncerten ismert külföldi és magyar slágereket játszik majd.  Olyan külföldi előadók dalai csendülnek majd fel, mint az AC/DC, Led Zeppelin, Pink Floyd, Linkin Park, Black Sabbath, Bryan Adams, Blink-182, Amy Winehouse, de a magyar zenekarok dalai sem hiányoznak majd: a Tankcsapda, a Quimby, a Republic és a Depresszió egy-egy száma is szerepel a repertoárban!

Különleges kínálattal

Nem mindennapi koncertélményt ígér a CityRocks, ráadásul a dunaújvárosi óriászenekarhoz különleges hangszeresek is csatlakoztak – erről már Révész Zsolt, a program kommunikációs vezetője számolt be:
– Több számban például japán taiko dobosok is játszani fognak. Egy-egy szám erejéig a Móricz Zsigmond Általános Iskola ének-zene tagozatos tanulói is közreműködnek majd! A rendezvényről több videóklipet is készítünk; de egy ilyen bulit a legjobb a helyszínen, élőben követni – mindenkit szeretettel várunk!
A program augusztus 21-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik, a próbák és a főpróba is nyilvános lesz. A CityRocks óriászenekar koncertjére 16 órától kerül sor, míg este színpadi produkciókra csalogatják a közönséget – a Sasa Lele és a Sabbath Szombat (Black Sabbath tribute) zenakarok lépnek fel.
A teljes rendezvény ingyenes – ráadásul a jogszabályok értelmében védettségi igazolás nélkül tekinthető meg!

Már eddig is gyönyörű történet

A CityRocks története 2018-ban kezdődött Szegeden, majd Kecskemét adott otthont a megmozdulásnak – városunk 2020-ban lett volna a koncertprogram helyszíne, de a kezdeményezés a pandémia miatt hamvába holt. A szervezők azonban nem adták fel, egy év csúszással ugyan, de a Szalki-szigeten koncertezik az ország legnagyobb rockzenekara! 2018-ban Szegeden 400, 2019-ben Kecskeméten 500 énekes, dobos és gitáros gyűlt össze egy nagy közös zenélésre – Dunaújvárosba legalább ennyi közreműködőt várnak!

Ráadásul a CityRocks nagy kísérlete még idén átlépi az országhatárt – szeptember 11-én az erdélyi Boncidán, a Bánffy-kastély parkjában dübörög a rock! Már eddig is csodaszép történet – de hol van még a vége…!?

(Archív fotók: CityRocks)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!