Előtérben a finomítás

spigott - 2021. augusztus 18. 7:30

Egyre több taktikai munkát végez már a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata, mely a héten megkezdi felkészülési tornái sorozatát is.

Nyári felkészülésének második félidejébe lépett a hét elején a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely előző hét pénteken a Vasas elleni 32-25-re megnyert összecsapással folytatta edzőmérkőzései sorozatát. A csapat tagjai eddig is becsülettel végezték munkájukat, ám mint azt Vágó Attila vezetőedző elárulta, a felkészülés keményebb részét már maguk mögött hagyták, s a szeptemberi bajnoki rajtig már a csapatjáték finomítása és a taktikai jellegű gyakorlások kerülnek előtérbe kézilabdázóinknál:

– A nyári felkészülés első félideje volt a nehezebb része a munkának, az volt a szárazabb, monotonabb, tele futással, konditermi edzésekkel, ezt nem annyira szeretik a játékosok, de már játszottunk azért jó pár edzőmérkőzést is, s ráfordulva a felkészülés második felére, már egyre több taktikai jelegű munka van az edzéseken, egyre többet gyakoroljuk a védekezésbeli rendszereinket, különböző lerohanás formációkat, s természetesen a támadás taktikáját is.

Képek: DO-archív

Szépen lassan jönnek a felkészülési tornáink is, először Békéscsabára utazunk, majd Kisvárdára, aztán pedig Siófokra. Ezeken a felkészülési találkozókon már meccselni fogunk, itt már nem az lesz, hogy előre elhatározzuk, hogy kit mikor cserélünk le és milyen rendszereket játszunk, hanem abszolút az ellenfélhez, illetve a mérkőzés folyamatához fogjuk alakítani a felállásunkat. Szeretnénk megnyerni a békéscsabai torna első találkozóját a Kisvárda ellen augusztus 20-án, hogy bejussunk a torna döntőjébe, de ugyanígy a sikert tűzzük ki a kisvárdai és a siófoki tornán is. Sok munka vár azért még ránk a szeptemberi bajnoki rajt előtt, a pontosság, a finomság még hiányzik, nyolc új játékosunk érkezett, mire őket összeszoktatjuk a régiekkel és egymással, mire mindenki elsajátítja a támadásbeli figurákat, ahhoz azért idő kell, készségszinten körülbelül fél év. Bár nekünk természetesen ennyi időnk nincs erre, ahhoz, hogy az alapját a játékoknak megtanulja mindenki, arra elegendőnek kell lennie a nyári felkészülési időszaknak, szóval a bajnoki rajtra azért rendben leszünk.

A békéscsabai torna programja

Augusztus 20. (péntek) 16.00 óra: Dunaújvárosi KKA – Kisvárda Master Good SE
Augusztus 20. (péntek) 18.00 óra: EUbility-Group Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC
Augusztus 21. (szombat) 10.00 óra: előző napi vesztesek a 3. helyért
Augusztus 21. (szombat) 12.00 óra: előző napi győztesek az 1. helyért
Augusztus 21. (szombat) 13:30 óra: eredményhirdetés

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.