Fejér megyei döntő Békéscsabán

spigott - 2021. augusztus 21. 7:30

Végig vezetve aratott kétgólos győzelmet a Kisvárda elleni békéscsabai összecsapáson a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Kép: DO-archív

A nyári felkészülés ötödik hetének végén egy békéscsabai tornára utazott el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapata, mely a Kisvárda, a házigazda Békéscsaba, illetve az Alba Fehérvár KC társaságában szerepel az I. Szabó Károly Emléktornán. Vágó Attila tanítványai pénteken délután a Kisvárda ellen húztak szerelést a megméretés első elődöntőjében, s remek kezdésüknek köszönhetően már szűk tíz perc elteltével 5-1-re vezettek. Kézilabdázóink a folytatásban is tartották három-négygólos fórjukat, s ugyan a kisvárdai alakulat igyekezett felzárkózni, a Vágó-alakulat kézben tartotta a meccset, s a félidei szünetre 16-12-es fórral vonulhatott.

A térfélcserét követően újra erősebben vágott neki a játéknak csapatunk, mely emberhátrányban is növelni tudta vezetését, ám a feljavuló kisvárdai védelem egyre több gondot okozott a mieinknek, így a játékrész derekára megfelezte hátrányát az ellenfél (17-20). A találkozó utolsó negyed órája már nagyon kemény csatát hozott, szó sem volt barátságos mérkőzésről, ám az előnyből kettő megmaradt, így kézilabdázóink végül 26-24-es sikert aratva jutottak be a torna fináléjába, ahol a házigazdákat 21-20-ra legyőző Alba Fehérvár KC lesz az ellenfelük ma déltől.

Kisvárdai KC - DKKA 24-26 (12-16)
DKKA: Bartulović (K), Borgyos, Bulath 3, Farkas 3, Fodor 1, Hlogyik (K), Kazai, Kiss, Krupják-Molnár, Kukucska 6, Matucza, Mrmolja 3, Polics 1, Šustkova 2, Szalai 4, Weisheitel 3, Wéninger (K).

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.