Meglepő vereség Kínától

spigott - 2021. augusztus 1. 8:09

Két negyeden keresztül gyengén játszott, s bár nagyot hajrázott, kétgólos vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

A csoportkör utolsó találkozóját játszotta a magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián ma reggel hét órától. A négy dunaújvárosi játékossal felálló Bíró-csapat a kínai együttes ellen ugrott medencébe az ötkarikás játékokon, s ahhoz, hogy együttesünk megnyerje csoportját, muszáj volt legalább egy pontot szereznie a jó erőkből álló ázsiai gárda ellen.

Talán a tét miatt, de kissé idegesen kezdték a mieink a meccset, sorozatban dobálták a kapufákat az első felvonásban, s mivel a túloldalon sokkal pontosabban célzott az ellenfél, a 6. percben már 3-0-s kínai előnyt mutatott az eredményjelző. Válogatottunk Illés találatával törte meg hosszú gólcsendjét, de erre is volt válasza ellenfelünknek, így az első felvonás végén 4-1-es kínai vezetéssel vonultak pihenőre a felek. Volt tehát miben javulnia a magyaroknak, s bár Szűcs a második etap elején szépített, a kínaiak pillanatok alatt újabb két gólt szerezve hozták még nehezebb helyzetbe csapatunkat (2-6). Együttesünk küszködött, szenvedett a vízben, rengeteg volt a pontatlanság a mieink játékában, s mikor a kínaiak megszerezték hetedik találatukat is, már öt gól volt a Bíró-csapat hátránya.

Főoldali és belső képek forrása: MTI/Illyés Tibor

A fordulás után óriási változásra lett volna szükség ahhoz, hogy sikerüljön a pontmentés, s bár védekezésben fel is javultak Szilágyiék, a támadások továbbra sem ültek, így nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez sőt, egy újabb sikeres kínai fór után a 20. percben eldőlni látszott a találkozó (2-8). Válogatottunk tetemes hátránya ellenére sem adta fel a küzdelmet, Illés és Gurisatti góljaival kapaszkodott feljebb ellenfelére, majd miután Keszthelyi is betalált, megfelezte a két gárda közti korábbi különbséget, majd egy gyors gólváltást követően 6-9-es állásról várhattuk a záró felvonást. Melyben sajnos már nem volt annyi átütőerő a magyar támadásokban, mint a harmadik negyedben, s bár Gurisatti megszerezte harmadik, majd negyedik találatát is, majd Leimeter lőtt pontosan, közben a kínaiak is bevágtak kettőt, így a mieink 10-8-as vereséggel zárták a csoportkört, végül a második helyen.

Magyarország – Kína 9-11 (1-4, 1-3, 4-2, 3-2)
Gólszerzőink: Gurisatti 4, Illés 2, Szűcs, Keszthelyi, Leimeter.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.