Remek sikerrel tornagyőztesek

spigott - 2021. augusztus 21. 14:08

Az Alba FKC elleni hatgólos győzelemmel nyerte meg a Békéscsabán megrendezett I. Szabó Károly Emléktornát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kép forrása: DKKA

A Kisvárda elleni kétgólos tegnapi győzelem után ma már az I. Szabó Károly Emléktorna első helyéért lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese Békéscsabán. Együttesünk ellenfele a házigazdákat 21-20-ra legyőző megyei rivális Alba Fehérvár KC volt, s a cél természetesen nem is lehetett más, mint a tornagyőzelem megszerzése. A ma déli tizenkét órától megrendezett összecsapás első felvonását a székesfehérváriak kezdték sokkal jobban, ám hiába vezettek 5-2-re is, idővel rendezte sorait együttesünk, mely előbb felzárkózott ellenfelére, majd a játékrész utolsó perceiben fordítva 11-10-es fórral vonulhatott a pihenőre.

A térfélcsere után támadásban sikerült még előrébb lépnie kézilabdázóinknak, így szűk tíz perc elteltével már négy gól volt az előny sőt, a második félidő derekán már hat góllal, 22-16-ra vezettek a lényegesen pontosabban, jobban játszó akadémisták. Az Alba gárdája igyekezett nagy hajrát nyitni, de a megyei rivális továbbra sem nagyon tudott mit kezdeni a mieink védekezésével, így együttesünk magabiztosan őrizte előnyét, s végül sima, 29-23-as győzelmet aratva szerezte meg az I. Szabó Károly Emléktorna első helyét.

Alba FKC – DKKA 23-29 (10-11)
DKKA: Bartulovic, Wéninger (kapusok) – Polics 3, Fodor, Szalai 3, Sustkova 3, Farkas 3, Bulath 3, Matucza 6, Kiss Cs., Kazai, Krupják-Molnár 1, Mrmolja 1, Borgyos 5, Weisheitel, Kukucska 1. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.