Újra munkában a röplabdázók

spigott - 2021. augusztus 27. 7:30

Jelentősen átalakult csapattal, az Extraliga-tagság meghosszabbításának reményében vág neki a 2021/2022-es szezonnak a DKSE felnőtt röplabda csapata.

Véget ért a nyári szünet a DKSE felnőtt röplabda csapata számára is, s a gárda tagjai hétfőtől már újra együtt készülnek a rájuk váró újabb bajnoki feladatokra. A felnőtt együttes kerete még nem teljes, a csapat mellett a célok is nagyot változtak a tavalyi esztendőhöz képest, ám Tomanóczy Tibor vezetőedző bízik abban, hogy egy jó nyári felkészüléssel, s a bajnoki alapszakaszt is felhasználva elérhetik céljaikat a szezon véghajrájában:
– A hét elején kezdtük meg a közös gyakorlásokat, bár egyelőre nem mindenki tudott bekapcsolódni az edzésekbe munkaügyi elfoglaltságok miatt, várhatóan szeptember 1-je után már teljes lett a keretünk. Alaposan átalakult a csapat az idei szezonra, többen is távoztak az együttestől, vagy tanulmányaik máshol való folytatása, vagy jobb ajánlat miatt, s volt, aki fejlődése érdekében lépett magasabb szintre. Ezt el kell fogadnunk, a távozókat igyekeztünk utánpótlás korú játékosokkal pótolni, illetve pár volt dunaújvárosi röplabdázó is visszatért, így meglesz azért a tizenkét fős felnőtt keretünk. A felkészülés első szakasza a fizikai munkáról szól majd, meg kell teremteni az alapokat a folytatáshoz, majd miután túlsúlyba kerülnek a labdás edzések, jönnek majd az edzőmeccsek is, melyekből 14-15-öt szeretnénk játszani.

Végh Zoltán felvételei

Meg szeretnénk rendezni idén is a Szász Antal Emléktornát, részt Veszünk a Hírös Kupán, s cseh, valamint szlovák kapcsolataink révén itthon és külföldön is játszunk majd edzőmérkőzéseket, melyeket magyar csapatok elleni találkozókkal egészítünk ki, hogy készen álljunk az október 17-i bajnoki rajtra. A megváltozott csapatszerkezet miatt módosítanunk kell a taktikánkon, az edzéseinken, de bízom abban, hogy a kemény munka meghozza majd a gyümölcsét. Ahogy tavaly, úgy ezúttal is az Extraligában indulunk, a céljainkat azonban át kellett értékelnünk, így a célunk most az lehet, hogy kiharcoljuk a bennmaradást a legjobbak között. Ez nem lesz könnyű feladat, de remélem, hogy március-április környékére már eljutunk egy olyan szintre, hogy a bajnokság véghajrájában reális esélyünk lesz arra, hogy meghosszabbítsuk tagságunkat az élvonalban.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.