Az elődöntő már biztos

spigott - 2021. szeptember 16. 15:00

Könnyen lehet azonban, hogy Slihoczki Ádámék már a mai előfutamból bejutnak a kenu kettesek 1000 méteres világbajnoki fináléjába.

Kép: DO-archív

Koppenhágában rendezik meg a kajak-kenusok gyorsasági világbajnokságát csütörtöktől vasárnapig, s a viadalon természetesen ott van a magyar válogatott is, melynek keretében három dunaújvárosi versenyzőnek is szoríthatunk a következő napokban. A DKSE kiválóságai közül Kiss Balázs a kenu egyesek 500 méteres, míg Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa az új olimpiai távon, a kenu kettesek 500 méteres számában térdel hajóba.

Slihoczki Ádám és Kocsis Ádám párosa a kenu kettesek 1000 méteres számában mérette meg magát már ma délután, s ahhoz, hogy közvetlenül bejussanak a döntőbe, az első három hely valamelyikét kellett megszerezniük az erős mezőnyben. Ádámék nem kezdtek a legjobban, 250 és 500 méternél is csak az ötödik helyen álltak, s ugyan a táv második felében nagyot hajráztak, végül a negyedik helyen értek célba, ami azt jelentette, hogy a pénteki elődöntőben is hajóba kellene térdelniük.

Könnyen lehet azonban, hogy Slihoczki Ádáméknak mégsem kell majd elindulniuk a pénteki elődöntőben, ugyanis a visszalépések miatt foghíjas mezőnyben összesen nyolc hajó maradt állva a folytatásra, s az is jelzésértékű, hogy a vb honlapján már a döntős mezőnyben szerepel a magyar egység neve. Arról, hogy lesz-e szükség elődöntőre, vagy a mai előfutamokból egyből a fináléba jutnak-e a hajók, valószínűleg a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség dönt majd.

A rovat további hírei: Sport

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.