Értékes negyedik hely az emléktornán

spigott - 2021. szeptember 29. 12:36

Becsülettel küzdöttek, jó meccseket játszottak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a Dózsa iskolában megrendezett Liszi Ferenc Emléktornán.

Kép: Dolmán Viktor

Idén is megrendezte a Liszi Ferenc Emléktornát a DSE Röplabda Akadémia, mely a Dózsa iskola tornatermében várta a viadal résztvevőit szombaton. Az U13-as csapatok számára kiírt tornán hat együttes vett részt, melyek között természetesen ott voltak a házigazda akadémisták is, s mint azt Dolmán Viktor edző a nyitány előtt elmondta, számukra elsősorban a tanulás, a játék volt a legfontosabb a megméretésen.

A dunaújvárosi fiatalok remekül kezdték a csoportkört, hiszen előbb a Fehérvár MÁV Előre SE, majd a Lőrinc 2000 SE csapatát legyőzve jutottak be elsőként a torna elődöntőjébe. Itt a Szolnokkal néztek farkasszemet a Dolmán-tanítványok, ám a vendégek 2-0-s sikerét nem tudták megakadályozni. A bronzmeccsen a Kaposvár volt a mieink ellenfele, s bár a DSE játékosai óriásit küzdöttek, végül döntő szett 27-25-re maradtak alul vetélytársukkal szemben, s a negyedik helyet szerezték meg a viadalon, melyet a Kecskemét nyert meg a Szolnok előtt.

Ugyan az éremszerzés nem jött össze, de így is elégedett lehetett játékosai teljesítményével Dolmán Viktor, aki érdeklődésünkre elárulta, felülmúlták várakozásait tanítványai, akik egész nap remekül küzdöttek, s a nagyon erős Kaposvár gárdáját is sikerült megszorítaniuk, így nagyon értékes számukra ez a negyedik hely is.

A Liszi Ferenc Emléktorna végeredménye: 1. Kecskemét 2. Szolnok 3. Kaposvár 4. DSE Röplabda Akadémia, 5.Fehervár 6. Lőrinc 2000 SE

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.