Házi rangadóval kezdték a szezont

spigott - 2021. szeptember 7. 12:11

Magabiztosan hozta a kötelező sikert a Dunaújvárosi  Egyetem DSE asztalitenisz szakosztályának első csapata, míg az NB III-as együttes szoros vereséggel kezdte a szezont.

Véget ért a "nyári szünet", s a mögöttünk hagyott hétvégén megkezdődött az asztaliteniszezők NB II-es, valamint NB III-as pontvadászata, ráadásul a bajnokság első játéknapján a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztalitenisz szakosztályának három együttese is megmérette magát. Az NB II Dél-Nyugat csoportjában szereplő csapatok rögtön egy házi csatával indítottak, ugyanis az egyetemisták első és második számú gárdája éppen egymás ellen ragadtak ütőt szombaton délelőtt tizenegy órától.

A házi rangadón a Jeszenszki Dániel, Éliás Attila, Nemes Vince, Varga Richárd összeállításban asztalokhoz lépő első számú csapat igazolta az előzetes várakozásokat, s magabiztos, 14-4-es győzelemmel gyűjtötte be a bajnoki pontokat az Ifj. Ármos József, Váczi Norbert, Ambrus Géza, Németh Márton felállásban játszó második gárda ellen, így a volt extraligás Éliás Attilával megerősített favorit megtette az első lépést a bajnokság remélt megnyerése felé.

Érthetően elégedetten nyilatkozott a találkozó után a Dunaújvárosi Egyetem DSE I. egyik legjobbja, Jeszenszki Dániel, aki érdeklődésünkre megerősítette azt is, a feljutásban bízva vágtak neki az idei szezonnak.
– Jól sikerült a nyári felkészülésünk, s a bajnokság első fordulójában stabilan hoztuk is, amit kellett, jól játszottunk, jól éreztük magunkat, nagyon jó meccs volt ez így, különösen, hogy nekem is jól ment a játék. Idén nagyon erős a csapatunk, szóval nem is lehet kérdéses, hogy az osztályváltás a célunk, szeretnénk feljutni az NB I-be, s ezért az edzéseken és a meccseken is mindent el fogunk követni.
A tavaly még megyei első osztályban szereplő NB III-as alakulat számára elsősorban a tapasztalatszerzés a cél az idei szezonban, s bár a Bonyhád második számú együttese ellen közel álltak a meglepetéshez, a Sebestyén Krisztián, Bacsa Győző, Id. Ármos József, Páger Attila összeállításban versenyző formáció végül 10-8-as vereséget szenvedett.

Végh Zoltán felvételei

A bajnokság második fordulójában az egyetemisták első számú együttese Székesfehérvárra a Szondi csapatához látogat szombaton délelőtt tíz órától, a második gárda játékosai a Nagykanizsa vendégeként ragadnak ütőt szintén szombaton, tizenegy órától, míg az NB III-as alakulat hazai környezetben, a Dunaújvárosi Egyetem tornatermében látja vendégül a nagykanizsaiak második csapatát.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.