Jól sikerült a főpróba

spigott - 2021. szeptember 4. 14:33

Ellentétes félidők után aratott háromgólos, 34-31-es győzelmet siófoki edzőmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Kép forrása: Siófok KC

A Balaton partján, a Siófok vendégeként zárta nyári felkészülési mérkőzései sorát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, s Vágó Attila tanítványaira nem is várt könnyű feladat a jelentősen átalakult, de remek erőből álló házigazdák ellen.

A találkozó első percei a védekezésről szóltak mindkét oldalon, majd elkezdtek jönni a gólok is, ám mivel a vendéglátók valamivel pontosabban fejezték be támadásaikat, szűk tíz perc elteltével már 6-4-re vezettek. A támadásban elkövetett hibákat sajnos újabb találatokkal büntette a Siófok, így 8-4-nél már muszáj volt időt kérnie Vágó Attilának, hogy rendezze a sorokat. A folytatás valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, de továbbra is sok hibával, ezért a Balaton-parti egylet tartani tudta négy-ötgólos előnyét (12-8). A félidő hajrájához közeledve támadásban és védekezésben is feljavult a DKKA, mely 13-11-re megközelítette ellenfelét, s bár több lehetősége volt a feljebb zárkózásra, a kulcspillanatokban jött egy eladott labda, egy kihagyott ziccer, amit könyörtelenül megbüntetett a Siófok (15-11). Az utolsó perceket is nagy rohanás jellemezte, ám hiába jött fel egyre a Kohász, újra jöttek a bosszantó hibák, így a szünetre 18-15-ös hazai fórral vonultak a felek.

A második felvonást parádésan kezdték az akadémisták, s bő két perc alatt négy gólt szerezve fordítottak (18-19). Erre sajnos egy 3-0-s sorozattal válaszolt a Siófok, de hiába vezettek 22-20-ra a házigazdák, az egyre pontosabban játszó Kohász ismét egalizált sőt, Kazai és Borgyos találatai után már a mieink örülhettek a 23-25-ös előnynek. A siófokiak láthatóan nem is tudtak mit kezdeni ezzel a helyzettel, egyre inkább elbizonytalanodtak, s ezt újabb gólokkal büntették a mieink, akik meg is duplázták fórjukat (26-30). Sustkova negyedik találata után már öttel vezetett a DKKA, így a véghajrát hiába nyerte meg kettővel a Siófok, végül a mieink örülhettek a 34-31-es sikernek, s a látott teljesítmény és az eredmény alapján bizakodva várhatja Vágó Attila együttese a jövő heti bajnoki nyitányt a Szombathely ellen.

Siófok – DKKA 31-34 (18-15)
DKKA: Bartulovic, Wéninger, Hlogyik (kapusok) – Polics 3, Fodor 3, Szalai 4, Sustkova 4, Farkas 2, Bulath 9, Matucza, Kiss, Kazai 2, Mrmolja 1, Borgyos 2, Weisheitel 2, Kukucska 2. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.