Két kábítószer-kereskedő került lakat alá

Öcaline - 2021. szeptember 17. 16:43

Az éve elején kezdték, több fajta cuccot terítettek. Minden további fontos részlet kiderül a megyei főügyészség összegzéséből, mutatom!

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, akik 2021 elejétől több személynek értékesítettek különböző kábítószert, tudatta a megyei főügyészség honlapunkhoz eljuttatott közleménye. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő tájékoztatója az ügy kapcsán kezdett nyomozás adatait idézi: ezek szerint a terheltek egyikük Fejér megyei településen lévő házában több hónapon keresztül, több személynek értékesítettek különböző kábítószert – grammonkénti 3000-3500 forint áron –, amelyből rendszeres jövedelemre tettek szert. 
Az összegzésből kiderül, hogy a vádlottak ellen más bűncselekmények miatt másik büntetőeljárás is folyik. Az ügyészi összegzés szerint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, valamint arra, hogy a gyanúsítottak munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, és maguk is kábítószer fogyasztók, fennáll a bűnismétlés reális veszélye. Mindezeken túl megállapítható a nagyobb számú terhelti kört figyelembe véve a bizonyítás megnehezítésének, valamint a szökés, illetve elrejtőzésnek a veszélye is fenyeget.

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását – a döntés az egyik gyanúsított vonatkozásában fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Minősített csalás miatt is felelhet a tolvaj

Minősített csalás miatt is felelhet a tolvaj

2021. okt. 27.

Több lopás mellett egy idős asszony megtévesztése is szerepel a lajstromán annak a férfinak, akinek a letartóztatását a megyei főügyészség indítványozta. Akadt olyan bolt, ahová két egymást követő napon is visszatért, értesült a DO.

Szerelemféltés miatt szúrt a kamasz – emberölési kísérlet miatt felelhet

Szerelemféltés miatt szúrt a kamasz – emberölési kísérlet miatt felelhet

2021. okt. 26.

Egykori barátnőjének ismerősét szúrta meg a 16 éves kamasz, életveszélyes sérüléseket okozott – a megyei főügyészség összegzése több ponton is kiegészíti a rendőrségi közleményt. Drámai részletek a hajtás után.

Látni és látszani – kampány kezdődött a közlekedőknek

Látni és látszani – kampány kezdődött a közlekedőknek

2021. okt. 26.

Élt már át váratlan, izzasztó, esetleg rémálomszerű élményt az utakon csak azért, mert nem látott vagy nem látszott jól? Akkor ez a cikk önnek szól!

Életveszélyesen szúrt a kamasz – őrizetbe került

Életveszélyesen szúrt a kamasz – őrizetbe került

2021. okt. 25.

Az Iváncsán történt bűncselekmény áldozata csak a gyors rendőri segítségnyújtásnak és orvosi beavatkozásnak köszönheti az életét – a feltételezett elkövetőt egy órán belül elfogták, értesült a DO.

Tűzoltóink elismerése az ünnepen

Tűzoltóink elismerése az ünnepen

2021. okt. 23.

Több dunaújvárosi, illetve környékbeli lánglovag is rangos elismerést vehetett át a katasztrófavédelmi igazgatóság csütörtöki és tegnapi ünnepségén. 

Üzletszerűen ejtette át vevőit az internetes csaló

Üzletszerűen ejtette át vevőit az internetes csaló

2021. okt. 21.

Folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, kisebb kárt okozó csalás bűntette és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség egy dunaújvárosi nővel szemben.

Többszörösen körözték!

Többszörösen körözték!

2021. okt. 21.

Nem kevesebb mint öt körözést adott ki a Fáklya utcában elfogott 28 éves helyi férfi ellen a Kalocsai Rendőrkapitányság.