A véghajrát még tanulni kell

spigott - 2021. október 24. 17:32

Mindhárom szettet 25-23-ra veszítette el a DKSE felnőtt röplabda csapata a DEAC elleni debreceni bajnokin ma délután.

A MAFC elleni tisztes helytállás után Debrecenben, a DEAC otthonában folytatta az Extraliga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata, mely ismét kissé tartalékosan, de bizakodva vágott neki idei második bajnoki találkozójának délután négy órától.

Tomanóczy Tibor együttese sajnos nem a legjobban vágott neki a találkozónak, mert hiába szerzett gyorsan két pontot az első szett elején, majd vezetett még 3-2-re is, sorozatban hat támadást is eredményesen fejeztek be a hazaiak, akik gyorsan megléptek 8-3-ra. A folytatásban elkezdte gyűjtögetni a pontokat a DKSE is, de a vendéglátók tartották magabiztos előnyüket, s bár a mieink többször is felzárkóztak háromegységnyire 18-13-nál muszáj volt időt kérnie a dunaújvárosi szakvezetésnek. Úgy tűnt, a rövid pauza alatt sikerült is rendezni a sorokat, mert minimálisra csökkentette hátrányát együttesünk, mely mindent elkövetett az egyenlítésért is, de a hajrát jobban bíró vendéglátók 25-23-ra behúzták az első játékot.

A második etap elejére igyekezett jobban odafigyelni együttesünk, mely rendre előnybe került, de ellenfele folyamatosan egyenlíteni tudott, így 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor azonban megtorpantak a mieink, s a DEAC egy 4-0-s sorozattal lépett meg a Tomanóczy-gárdától, így ismét tetemesebb hátrányt kellett ledolgoznia röplabdázóinknak (11-7). A DKSE játékosainak becsületére váljék, hogy ezért mindent el is követtek, de hiába érték utol 21-nél a házigazdákat, ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is a hazaiak nyerték az idegek harcát, s közel egy órányi játékot követően már 2-0-ra vezettek (25-23).

Képek: DO-archív

Együttesünk természetesen ekkor sem adta fel a küzdelmet, az újabb térfélcsere után lényegesen élesebben kezdett ellenfelénél, előbb három, majd négy ponttal lépett meg ellenfelétől, így 7-11-nél már a hazaiaknak kellett időt kérniük. A szünet sajnos meg is törte a mieink lendületét, de Kecskeméti és Hatvany és Farkas révén így is tartotta két-hárompontos előnyét a DKSE, mely 16-19-es állásról vágott neki a szett hajrájának. Az addigra már 25 pontnál járó Fazekassal azonban nem bírtak a mieink, s hiába kért időt Tomanóczy Tibor is, a végjátékban sajnos túl sokat hibáztak a mieink ahhoz, hogy szépítsenek, így a vendéglátók átvették a vezetést, s ezt a játszmát is 25-23-ra megnyerve szerezték meg a győzelmet.

DEAC – DKSE 3-0 (23, 23, 23)

DKSE: Farkas, Tamási, Kisházi, Laczi, Hatvany Zs., Kecskeméti. Csere: Sümegi (liberó), Tajti, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.