Csak a véghajráért kár

spigott - 2021. október 20. 20:11

Óriásit küzdött a címvédő ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata, de a véghajrát jobban bírta a Fradi, mely végül 28-23-as sikert aratott a sportcsarnokban ma este.

 

A címvédő Ferencváros elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese ma este fél héttől. A találkozó esélyese egyértelműen a zöld-fehér alakulat volt, ám a hazai szakvezetés abban bízott, hogy a Siófok elleni hibákat kijavítva képes lesz a tisztes helytállásra együttesünk. A fővárosiak jobban is kezdtek, gyors támadásaikkal sikerült pillanatok alatt meglépniük 3-1-re, de az akadémisták is felvették a kesztyűt, s Bartulovic védéseivel, illetve Krupják-Molnár és Borgyos találataival hamar fordítani tudtak (4-3). A vendégek sajnos gyorsan rendezték védekezésüket, s a könnyen szerzett labdákból többször is leindították a mieinket, így a 15. percben muszáj volt időt kérnie Vágó Attilának (5-8).

 

A rövid pauza alatt sikerült is rendezni a sorokat, Bartulovic továbbra is hozta a védéseket, míg elől Bulath és Szalai volt eredményes, így a 18. percben már Elek Gábornak kellett magához hívnia játékosait (8-8). A Kohász azonban továbbra is nagyon bátran játszott, Szalai révén átvette a vezetést is sőt, Bartulovic újabb védése és Kazai gólja után már kettő volt az előny (11-9). A Fradi nagy hajrát nyitott persze, sikerült is egalizálnia emberelőnyben, de Bulath góljának köszönhetően 13-12-es fórral vonulhatott a szünetre együttesünk.

Végh Zoltán felvételei

Várható volt, hogy a második felvonásra egy sokkal erőszakosabb Fradi érkezik ki a pályára, de a Kohász továbbra is óriásit küzdött, remek védekezés mellett Bulath és Polics is remekül lőtte át a falat, s újra kettő volt az előny, s Elek Gábornak a 40. percben ismét időt kellett kérnie, mert nem találta a fogást a mieinken a címvédő (16-14). Bár úgy tűnt, hogy ez sem segít a Fradin, de elég volt pár eladott labda, melyekből Klujber ért el könnyű gólokat, s a 46. percben egyenlített a fővárosi alakulat (17-17).

Jött is a menetrendszerű időkérés a Kohász részéről, átálltunk a hét a hat elleni játékra, de a kisebb hibák megmaradtak, s ezt Bölk használta ki kétszer is, így a 48. percben átvette a vezetést a Fradi (18-19). Szalai kiállítása alatt már kettő volt a fővárosi előny, majd egy újabb eladott labda után már hárommal álltak jobban a fővárosiak, s Vágó Attila harmadszor is kénytelen volt időt kérni (19-22). Akadémiánk 22-24-ig tartotta még ellenfelét, ám az utolsó percekre sajnos elfogyott az erő, így a Fradi egy 4-0-s sorozattal eldöntötte meccset, s végül 28-23-ra legyőzte az egyébként kiválóan küzdő akadémistákat, akik a találkozó nagyobbik részében harcoltak a jóval esélyesebb zöld-fehérekkel szemben.

DKKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 23-28 (13-12)

DKKA: Bartulovic – Kukucska, Borgyos 1, Weisheitel 2, Bulath 9, Polics 1, Krupják-Molnár 2. Csere: Wéninger (kapus), Szalai 4, Sustkova, Farkas, Mrmolja 1, Kazai 3, Matucza. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.