Könnyed siker az Eger ellen

spigott - 2021. október 30. 8:07

Gólokban gazdag találkozón aratott 17-10-es győzelmet az Eger elleni hazai bajnokin a DFVE felnőtt női vízilabda csapata pénteken este.

Két biztos győzelemmel a háta mögött látta vendégül az Eger gárdáját a DFVE felnőtt női vízilabda csapata az OB I harmadik, péntek esti fordulójában. Mihók Attila együttese természetesen az újabb siker reményében vágott neki a találkozónak, méghozzá igen meggyőzően, mert a 3. perc gyors gólváltását követően állva hagyta ellenfelét, s Gurisatti három, Horváth és Mucsy egy-egy találatának köszönhetően már az első felvonás után négy góllal vezetett (5-1). Vízilabdázóink a megnyugtató előny ellenére sem vettek vissza a tempóból, Gurisatti és Mucsy újabb találataival már 7-1-re vezettek, s ugyan a folytatásban megtalálta a kapuhoz vezető utat az Eger is, Garda sikeres büntetője után már 8-3-as hazai fórt mutatott az eredményjelző.

Gurisatti Gréta hat góllal szomorította az egrieket! (Képek: DO-archív)

Bár a félidei szünethez érve gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa, a Mihók-csapat nem lassított, s a hibázni szinte képtelen Gurisatti Grétának is köszönhetően a harmadik etapban is megszórta ellenfelét, s újabb két góllal növelte előnyét, így a záró felvonás előtt már tényleg csak a dunaújvárosi győzelem mértéke lehetett kérdéses (12-5). Az utolsó nyolc percben már nem sokat törődtek a védekezéssel a felek, összesen tíz találat született ebben a negyedben igazságos elosztásban, ami egyben azt is jelentette, hogy hétgólos előnyüket biztosan megtartva, 17-10-es győzelemmel szerezték meg a bajnoki pontokat vízilabdázóink, s három találkozót követően három győzelemmel a tabella élén.

DFVE – ZF Eger 17-10 (5-1, 3-2, 4-2, 5-5)

DFVE: Maczkó – Szilágyi 1, Gurisatti 6, Mahieu 1, Szabó 1, Mucsy 3, Szellák 1. Csere: Buis (kapus), Sajben 1, Horváth 1, Garda 1, Somogyvári, Pál, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.