Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

spigott - 2021. október 26. 17:00

Hatalmas fölénnyel, új korosztályos csúccsal diadalmaskodott Kovács-Seres Hunor a szegedi hosszútávúszó medencés országos bajnokság 5000 méteres versenyszámában.

Szegeden rendezték meg a hosszútávúszók medencés országos bajnokságát a mögöttünk hagyott hétvégén. A három napos megméretésen az U10-es korosztálytól a felnőttekig minden korosztály rajtkőre állhatott, s a népes, összesen 326 főt felvonultató mezőnyben természetesen ott voltak a DKSE úszói is, akik tizenkét fős különítménnyel, összesen tizenhat versenyszámban vágtak neki a rangos viadalnak.

A dunaújvárosi fiatalok alaposan ki is tettek magukért a versenyen, ugyanis Kovács-Seres Hunor 1500 gyorson több mint húsz másodperces előnnyel nyerte meg az U14-U15-ös korosztály versenyét, míg 5000 méteren új korosztályos csúccsal, több mint két perces fórral diadalmaskodott úgy, hogy 54:05 másodperces idejével a felnőttek között is elérte volna a dobogó harmadik fokát. Szintén jól szerepelt az U18-19-es mezőnyben Dort Máté, aki 1500 és 10000 méteren is a rendkívül előkelő ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket, ám nemcsak az ő, hanem a csapat többi tagjának teljesítményét is elégedetten értékelhette Berzlánovits Éva, a DKSE úszóinak utánpótlás vezetőedzője, már csak azért is, mert a DKSE úszói az összesített pontverseny hetedik helyén végeztek a huszonnyolc csapatos mezőnyben:

Képek forrása: Szegedi Úszó Egylet (Tésik Attila felvételei)

– Nagyon jó hangulatú viadalon vagyunk túl, melyen 1500, 3000, 5000 és 10000 méteren lehetett versenyezni, s a két bajnoki címet szerző Kovács-Seres Hunor mellett Dort Mátét lehet elsősorban kiemelni, aki 1500 és 10000 méteren is nagyon szép teljesítményt nyújtott. Ami a többieket illeti, többen is most debütáltak a csapatból, de összességében elégedettek lehettünk úszóinkkal, mert amit éppen az aktuális versenyszám előtt kértünk tőlük, vagyis a taktikát, azt, hogy milyen százakat ússzanak, azt mindenki megcsinálta. Ez persze nem járt mindenkinél éremmel, vagy nagyon előkelő helyezéssel, de azt az időeredmény, amit vártunk tőlük, azt mindenki hozni tudta, ez volt számunkra a legfontosabb, így elégedetten térhettünk haza Szegedről.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.