Küzdelmes iksz a Pécs ellen

spigott - 2021. október 5. 7:30

Fordulatos csatában ért el 4-4-es döntetlent a PEAC elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese a másodosztályú bajnokság negyedik fordulójában.

Alaposan megerősített kerettel, a PEAC elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB II Nyugati Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este hét órától. Facskó József játékosai a szezon első pontjaira hajtottak, s ennek megfelelően is kezdtek, mert a csapatba visszatérő Németh László jól eltalált lövésével már a 2. percben megszerezték a vezetést (1-0).

Sokáig nem örülhettünk azonban a fórnak, mert a vendégek pillanatok alatt egalizáltak egy kontra után, s bár Kovács Krisztán újra előnyhöz juttatta a házigazdákat, erre is volt válasza a pécsieknek, így a 11. percben kezdődhetett minden elölről (2-2). Ugyan helyzetek akadtak szép számmal mindkét oldalon, egészen a hajráig nem találtak kapuba a felek, ám a 19. percben Nagy Márk parádés kapásgóljának köszönhetően a Facskó-csapat vonulhatott minimális vezetéssel a pihenőre (3-2).

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően próbálkozott a dunaújvárosi alakulat, de rengeteg volt a hiba a hazaiak játékában, s az eladott labdákból nagyon veszélyesen kontrázott a PEAC, mely a 32. percben újra egalizált sőt, két perccel a meccs vége előtt ismét gólra váltott egy védelmi megingást, s a meccsen először a vezetést is megszerezte (3-4). Azonnal át is ált öt a négy elleni játékra együttesünk, s erőfeszítéseit siker is koronázta, mert bő egy perccel a találkozó vége előtt Cseresnyés kapus egalizált, kialakítva ezzel a 4-4-es végeredményt.

Bár a remélt győzelem elmaradt, a játék képe így is jobban nézett ki, mint az ezt megelőző meccseken, s amennyiben sikerül össze is szoknia a mieinknek, úgy a közeljövőben már remélhetőleg sikereknek is örülhetnek a dunaújvárosi futsalosok.

Dunaújváros Futsal – PEAC 4-4 (3-2)
Gólszerzők: Németh L., Kovács K., Nagy, Cseresnyés, ill. Bartal 2, Vénosz, Kovács A.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Csányi, Bartha, Perjési, Németh L. Csere: Oroszi, Kovács, Muncan, Szabó, Németh T., Nagy M. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Megszakadt a DPASE jó sorozata

Megszakadt a DPASE jó sorozata

2021. okt. 17.

Először maradt pont nélkül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az idei bajnokságban, miután hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Balassagyarmat gárdájától.

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok!

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok!

2021. okt. 17.

Remek eredményeket értek el a DKSE ifjú sportolói a dunaújvárosi tornacsarnokban megrendezett jubileumi gálaversenyen, melyen a 8 és 13 év közötti leány tornászok bizonyíthatták tudásukat. (Galériával)

Biztosan tovább a kupában

Biztosan tovább a kupában

2021. okt. 17.

A Worm Angels jégkorongozói hét, a Dunaújvárosi Acélbikák nyolc gólt szerezve jutottak be a Magyar Kupa következő körébe.

Fájó hazai vereség!

Fájó hazai vereség!

2021. okt. 16.

A második felvonásban sokkal élesebb Siófok hatgólos győzelemmel szomorította a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia drukkereit a két csapat ma délutáni összecsapásán.

Élesedő harc a dobogóért

Élesedő harc a dobogóért

2021. okt. 16.

A Varázs Kép és a Tízpróbások csapatai örülhettek győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának pénteki játéknapján.

Visszatérnének a győzelem útjára

Visszatérnének a győzelem útjára

2021. okt. 16.

A felemás bajnoki kezdés után elszántan, a siker reményében várja a Siófok elleni hazai bajnokit a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

2021. okt. 15.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség október 31-éig várja azon szervezetek, vagy magánszemélyek felterjesztését, akiket támogatni tudnak a XIX. Carissa Kupa bevételével.