Mit tegyél, ha kicsi a fürdőszobád?

doszerk - 2021. október 18. 8:02

Nem mindenki büszkélkedhet azzal, hogy nagy, tágas a fürdőszobája, ahol minden elfér, netán még egy szauna is. De mit tegyünk, ha pici a fürdőszoba? (X)

Az éppen otthonról elköltözők vagy családalapítás előtt állók sokszor egy garzont vagy egy stúdiólakást bérelnek, ahol általában a fürdőszoba az a helyiség, amely a legkevesebb teret kapja.

A funkcionalitás az első helyen

Természetesen nem kérdés, hogy esztétikusnak is kell lennie minden kicsi fürdőszobának, de ha egy kis lakásban vagy panelházban található az a fürdőszoba, akkor bizony a multifunkcionalitás elsőrangú kell, hogy legyen. A legfontosabb, hogy minden kis helyen is elférjen, de mindezek mellett, ha egy fárasztó nap után betérünk a fürdőbe, hogy meleg vizes zuhanyt vagy egy forró fürdőt vegyünk, jól is érezzük magunkat!

Ha kicsi a belmagasságunk

A legtöbb panellakás esetében nagyon alacsony a belmagasság. Ezért az első és legfontosabb teendő a precíz mérés. Nemcsak a fürdőszoba beosztásával és alapterületével kell tisztában lennünk, hanem a szerelvények, szaniterek elhelyezkedésével is, nehogy véletlenül egy vízvezetékcső essen áldozatul a munkálatoknak.

Bár a zuhanykabin elhelyezése nem igényel nagyon nagy fürdőszoba-átalakításokat, azért egy panellakás esetében többször is meg kell mérni mindent. Nagy valószínűséggel nem fog elférni egy mélytálcás zuhanykabin, de egy tálca nélküli vagy normál méretű mindenképpen.

A mosdó kiválasztásánál az a leghasznosabb, ha egy alsó szekrénnyel egybeépített darabot választunk. A mosdó fölé pedig egy kisebb tükrös szekrényt vásároljunk. Ezek nem nagy bútorok, viszont van bennük rakodós rész is a legfontosabb tisztálkodási eszközök számára.

A Gemini-Duo webáruház fürdőszoba bútorai minden igényt kielégítenek széles választékukkal. Nemcsak zuhanykabint, szanitereket, különböző fürdőszoba bútorokat kínál a webáruház, hanem számos kiegészítőt is.

Attól, hogy egy panellakásban kicsi a belmagasság, és kisebb a falfelület, még bőven ki lehet azt is használni. Itt kaphatnak helyet a különböző akasztók, tartók, polcok és akár egy kisebb radiátor is, mely lehet egyben törölközőszárító is.

Az alapterület ellensúlyozására

Mivel kis lakásban kicsi a fürdő alapterülete is, fontos, hogy azt is kihasználjuk, de azért ne zsúfoljuk tele mindennel, hiszen akkor lépni sem tudunk. Ha nagyon ragaszkodunk egy kádhoz, nem feltétlen kell lemondani róla, maximum egy kisebb méretű kád kerül be a fürdőbe. Ilyen esetekben a víz kiömlését egy egyrészes kádparavánnal tudjuk orvosolni.

Nagyon jó megoldást tudnak nyújtani a mobil bútorok. Egy összecsukható szék vagy máshová könnyedén áthelyezhető radiátor nem foglalja el a helyet feleslegesen a fürdőszobában. Nem kell felszerelni őket sehova, és csak akkor kell behoznod őket, amikor ténylegesen szükség van rájuk.

A Gemini-Duo webáruház segítségedre lesz abban, hogy kiválaszd, mi az, amely még esztétikus, de megfelel a praktikusság szabályainak is. Hiszen az a lényeges, hogy jól érezd magad egy kisebb méretű fürdőben is!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)