Dunaújváros Hetilap

Monstre közgyűlés – közel 60 napirenddel

Öcaline - 2021. október 20. 9:34

A nyílt ülésen  55, a zárt tanácskozáson további 3 tétel szerepel az önkormányzati közgyűlés következő napirendjén: az ülés a Városháza közgyűlési termében lesz csütörtökön délelőtt.

Monstre napirendre készülhetnek a képviselők a város önkormányzatának közgyűlésén október 21-én, csütörtökön 9 órától – terjedelmes napirend vár rájuk a Városháza "C" épületének közgyűlési termében.

Fajsúlyos tételek

A szokásos kezdetek – a polgármesteri hivatalnak a közgyűlés utolsó rendes ülése óta végzett munkájáról és a meghozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztató, valamint a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés – után azonnal fajsúlyos témák következnek. Javaslat születhet az önkormányzat gazdálkodásának rendjéről szóló rendelet módosításáról, és változhat a lakások és helyiségek bérletéről, valamint a lakbérekről szóló önkormányzati rendelet is.
Módosíthatják a képviselők a településkép védelméről szóló rendeletet, és elfogadhatják az avar és kerti hulladék égetés szabályait összegző rendeletet. Több közbeszerzési eljárás is napirenden lesz, és dönthetnek a köztemetési szolgáltatásra vonatkozó pályázathoz az ajánlattévők kiválasztásáról is. Szintén a csütörtöki közgyűlés nyomán biztosíthatnak bérlőkijelölési jogot öt dunaújvárosi intézmény és szervezet  számára önkormányzati tulajdonú szakemberlakás igénylésére. 
Több napirend foglalkozik a város közösségi közlekedésével: egyfelől javaslat születhet a Volánbusz Zrt. tavalyi összevont jelentésének elfogadására, majd a szolgáltatóval kötendő új közszolgáltatás szerződés megismeréséről, valamint új csuklósbusz igény kinyilvánításáról dönthetnek a képviselők.

Zsebbevágó kérdések

Több "forintosítható" téma is szerepel a közgyűlési napirendben: csütörtökön születhet javaslat egyezségi ajánlat elfogadására a felszámolás alatt álló Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. működéséhez szükséges intézkedésekről, az Energo-Viterm Kft. gazdálkodásával kapcsolatos könyvvizsgálói szakértői és igazságügyi szakértői anyagok elkészítéséről, illetve tagi kölcsön nyújtásáról a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. részére.
Szintén a nyílt ülésen dönthetnek az Építők útján fúrt termálkút üzemeltetéséről, és megbízásra, valamint forrás biztosítására is sor kerülhet a szennyvíztisztító telep sodorvonali bevezetésének műszaki megvalósítására kötött szerződés megszüntetésével összefüggésben. Javaslat születhet a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum területén lévő önkormányzati tulajdonú ingóságokkal kapcsolatos döntés meghozatalára, több kérelem elbírálása, illetve támogatási szerződés szerepel a napirendben. Dönthetnek a képviselők a tornacsarnok elnevezéséről, illetve kerékpár ajándékozásról is Kovács István Mikulás nagykövet részére. 

Intézményi színtéren

A csütörtöki ülésen intézményi szintű megállapodás születhet a helyi rendőrkapitánysággal, és módosíthatják a kórházzal kötött támogatási szerződés, valamint a színházzal érvényben lévő fenntartói megállapodást is a képviselők.
Napirendre kerül a hajléktalan ellátórendszer működtetésére vonatkozó állásfoglalásról határozat módosítását célzó javaslat is, emellett javaslat születhet az Egészségmegőrzési Központnál foglalkoztatottak létszámának meghatározására, valamint a költségvetési előirányzat módosítására is. E körben módosíthatják a központtal kötött feladat-átvállalási megállapodást is. Szintén módosulhat a közgyűlési döntés nyomán a Jószolgálati Otthon Közalapítvány alapító okirata, valamint az önkormányzat fenntartásában lévő Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézmény költségvetési előirányzata is.
Több más döntés mellett javaslat születhet az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete támogatására, a Dunaújvárosi Óvoda felújítását és energetikai fejlesztését célzó projektek kapcsán az el nem számolható előleg jogcím alapján keletkezett visszafizetési kötelezettség forrásának biztosítására is. Szintén a csütörtöki közgyűlés dönthet a Vasmű u. 41. Irodaház Kft. részére a Modern Városok Program – TOP közfeladat ellátási szerződés alapján átadott tavalyi ellentételezés elszámolásának jóváhagyásáról, és dönthetnek a képviselők a Szalki-szigeti vendéglátó épület hasznosításának előkészítéséről is.
Napirenden lesz a Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztése projekt eszközbeszerzése, a víziközmű-hálózat fejlesztése projektben víztermelő csápos kutak tervezését és kivitelezését célzó szerződés módosítása, és dönthetnek a képviselők a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiával kapcsolatos javaslatról is. Elfogadhatják a képviselők az Intercisa Múzeum kiállítástervezési feladataira irányuló szerződés megkötését célzó javaslatot, majd egy kártalanítási ügyben is döntés születhet. Szintén napirenden lesz a Szent György út és Toldi köz út- és parkoló építés engedélyezési tervének korszerűségi felülvizsgálata kapcsán a vállalkozási szerződés megkötését célzó javaslat, illetve a város közigazgatási területén végzett közfeladatok ellátására vonatkozó DVG-s szolgáltatási keretszerződés módosítása is.
A zöld város jegyében dönthetnek a képviselők a város területén fák, cserjék és évelők ültetési munkálatairól, emellett megszüntethetik a DVG Zrt.-vel az elmúlt évekre vonatkozóan kötött, a víziközmű rendszeren elvégezni kívánt rekonstrukciós munkák vállalkozási szerződéseit is. Szintén módosíthatják a szeptember 18-ai lakossági hulladékgyűjtés alkalmával begyűjtött veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelésére vonatkozó vállalkozási keretszerződést, haszonkölcsön-szerződést köthetnek a Pálhalmai Agrospecial Kft.-vel játszótér létesítése céljából, és új megállapodás születhet az önkormányzata és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum között.
 A nyílt ülés végén az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának módosításáról, valamint a polgármesteri hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről dönthetnek a képviselők.

Három tétel zárt ajtók mögött

A tanácskozás végén három napirend erejéig zárt ajtó mögött döntenek a képviselők. A zárt ülés napirendje szerint javaslat születik a Szociális Munkáért – Dunaújváros díj adományozására, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézmény magasabb vezetőjének megbízására, valamint az Egészségmegőrzési Központ megbízott vezető munkakör betöltéséről is döntenek majd.

(Fotó: Végh Zoltán felvétele)
 

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.