Továbbra is veretlen a DPASE

spigott - 2021. október 3. 17:50

Több mint fél órát emberhátrányban játszva aratott 2-1-es győzelmet a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az ESMTK elleni hazai bajnokin.

Nehéz csata várt az idei szezonban még veretlen Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára az ESMTK elleni hazai bajnokin, ám a csapat vezetése és a játékosok természetesen abban bíztak, hogy itthon tudják tartani a három pontot ma délután három órától.

A mérkőzés első perceiben azonban a vendégek kezdtek lényegesen bátrabban, s bár helyzetekben ez nem mutatkozott meg, kellett egy jó tíz perc, mire kiegyenlítettebbé vált a játék képe. A folytatásban igyekezett magához ragadni a kezdeményezést együttesünk, mely a 24. percben akár a vezetést is megszerezhette volna, ám Novák tíz méterről leadott lövését Jeszenszky kapus hárította. A félidő második fele lényegesen intenzívebb csatát hozott, s egy fővárosi és egy hazai helyzet után végre dunaújvárosi gólt is, mert a 33. percben Jakab húsz méterről lőtte ki a jobb alsót, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (1-0). A gólt követően a játékvezető kiállította a vendégek vezetőedzőjét, Turi Zoltánt, aki egy, a gól előtti rossz döntését bírálta az asszisztensnek, meglehetősen vehemensen. A következő pirosat már megúszták a vendégek, ugyanis Soós Bence brutális taposása alatt csukva maradt a játékvezető szeme, így teljes létszámban, de gólhátrányban fejezték be az első felvonást a fővárosiak.

Képek forrása: DPASE/Anda Fábián

A második etapnak is valamivel erősebben vágott neki az ESMTK, Pokorninak már a 47. percben védenie kellett egy komoly védelmi megingás után, ám az igazi fordulatot az 58. perc hozta el, mikor a mérkőzés irányítását teljesen elveszíteni látszó Borbás játékvezető második sárga lappal kiállította Villám Balázst, így emberhátrányban kellett megőriznie előnyét a Varga-csapatnak. Mely érthetően visszább is állt a folytatásra, s gyors ellentámadásaira alapozva szervezte meg játékát, méghozzá remekül, mert a 72. percben Jakab remek indításával Novák lódult meg, lerázta védőjét, majd a kapust is kicselezve megszerezte a mieink második találatát (2-0). Nem sokáig örülhettünk azonban a kétgólos előnynek, mert öt perccel később kihagyott a hazai védelem jobb oldala, s ezt Lucz használta ki közelről, így bőven ígért még izgalmat a meccs hajrára (2-1). Melyben hiába támadott nagy erőkkel az ESMTK, a mieink remekül védekeztek, Pokorni is fogta, amit kellett, így minimális fórját megőrizte együttesünk, mely értékes, 2-1-es győzelemmel nyújtotta tovább veretlenségi sorozatát, s ugyan a mieink maradtak a tabella harmadik helyén, hátrányuk mindössze egy pont a listavezető Makóval szemben.

DPASE – ESMTK 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Jakab, Novák, ill. Lucz.

DPASE: Pokorni – Villám, Hompót, Molnár, Báló, Balogh, Barna, Papp, Jakab, Tóth, Novák. Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.