A továbbjutás a cél a kupában

spigott - 2021. november 9. 12:00

Hazai pályán jutna tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Szombathely ellen ma délután öt órától.

Kép: DKKA-archív

Szép, fontos győzelmet aratott a DKKA felnőtt női együttese az MTK ellen a bajnokság legutóbbi fordulójában, ám sokáig nem örülhettünk a két pontnak, mert ma már újabb feladat előtt áll Vágó Attila csapata, mely ma délután öt órától a Szombathely ellen méreti meg magát a Magyar Kupa harmadik fordulójában hazai pályán, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Kézilabdázóink mai vetélytársa nem kezdte túl jól a szezont, eddigi hét meccséből hatot elveszített, s csak a Vasas ellen tudta győztesen elhagyni a pályát, így két szerzett pontjával a tabella utolsó előtti helyét foglalja el.

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzés várna a mieinkre, akik az első bajnoki fordulóban már összemérték erejüket a szombathelyiekkel, s csak óriási csatában, jobb véghajrájukkal tudták legyőzni 26-23-ra ellenfelüket. A cél azonban ezzel együtt sem lehet más, mint a győzelem megszerzése, mivel a sorozat szabályai szerint az egymeccses párharcoknál már a döntetlen is a vendégek továbbjutását jelentené.

A mieink természetesen a sikerre készülnek, az egymás után aratott két bajnoki győzelem után érthetően jó a hangulat a csapatnál, ám mint azt Vágó Attila vezetőedző elárulta, a remélt továbbjutáshoz védekezésben és támadásban is jó teljesítményt kell nyújtania játékosainak: – A Szombathely elleni meccs kulcsa az lesz, hogy rendben legyen a beállók körüli védekezés, ebben nagyon erősek mai vendégeink, illetve, hogy a saját játékunkat, a lerohanásainkat, gyors középkezdéseinket tudjuk favorizálni. Amennyiben ezeket a dolgokat rendben megoldjuk, akkor tovább tudunk jutni a kupában.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.