Eredményes, szép évet zártak a kajak-kenusok

spigott - 2021. november 30. 17:34

Kiváló hazai és nemzetközi eredményeket hozó 2021-es esztendőt hagytak maguk mögött a DKSE kajak-kenu szakosztályának tagjai.

A Campus étteremben tartotta meg évzáró ünnepségét a DKSE kajak-kenu szakosztálya hétfőn este. A résztvevők gyakorlatilag teljesen megtöltötték az étterem nagyobbik termét, ugyanis a szakosztály teljes versenyzői gárdája mellett természetesen jelen voltak a fiatalokkal foglalkozó edzők, támogatók, a város részéről Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, míg a Magyar Kajak-Kenu szövetséget (MKKSZ) Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány, illetve Kárai Péter, Gazdasági és Vagyongazdálkodási alelnök képviselte a végig kiváló hangulatú rendezvényen.

Plusz töltetet adnak

Az évzárókhoz tartozó köszöntő beszédeket Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester kezdte, kiemelve, mennyire sokat jelent Dunaújvárosnak a sport, azon belül is a kajak-kenu, hiszen a szakosztály versenyzőinek eredményeire méltán lehet büszke minden városi, különösen úgy, hogy a jelenlegi vírushelyzetben nagyon kevés örömforrás jut az embereknek, így minden jól sikerült verseny plusz töltetet ad, amire óriási szüksége van mindenkinek.

A szövetség részéről Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány örömét fejezte ki, hogy ennyien megjelentek az évzárón, s elmondta, hogy az egyesületi pontversenyben elért tizenegyedik hely óriási eredmény a szakosztály életében, s ez csak és kizárólag a vezetők, edzők és a versenyzők érdeme. Ahogy az is, hogy a kenu szakágat visszatehették a palettára, hiszen Hajdu Jonatán és Fekete Ádám az új olimpiai számban, 500 kettesben ért el világbajnoki ezüstérmet, ami mindenképpen biztató előjel a párizsi ötkarikás játékok felé közeledve.
Mátyás Gábor, a DKSE ügyvezető elnöke elmondta, az egyesület egyik legeredményesebb szakosztályának újjáépítése óriási siker, példaértékű munkát végez a szakosztály vezetése, az edzők és a versenyzők is, ugyanakkor a támogatók, a szövetség, valamint a szülők is hozzátették a magukét ahhoz, hogy ilyen létszámmal, ilyen eredményekkel zárják a 2021-es esztendőt.

Növekvő létszám, remek eredményekkel

S, ha már a létszámról szó esett, ezzel kezdte évértékelő beszédét Pető Zsolt szakosztályelnök is, aki a közelmúlt egyik legnagyobb eredményének azt tartotta, hogy míg mondjuk 2018-ban 45 fő volt versenyengedélyes létszámuk, addig ez az idei évre már 92-re nőtt, ami óriási dolog. Emellett az eredményekről sem szabad megfeledkezni, ezért dolgozik mindenki, így a következő cél a párizsi olimpia meghódítása lesz, s erre az új olimpiai számban világbajnoki ezüstérmes Hajdu Jonatánnak és párjának, Fekete Ádámnak van a legjobb esélye. Pető Zsolttól megtudtuk, hogy az év elején kisegítették a bajba jutott dömsödi kajak-kenusokat is, ahol Máthé Krisztián február dereka óta az edzői feladatokat is ellátja úgy, hogy közben természetesen a versenyzéssel sem hagyott fel, s a DKSE célja egyértelműen az, hogy a dömsödi kajak-kenut is szépen felépítse a közeljövőben.

Ami pedig a nemzetközi eredményeket illeti, a gyorsasági Európa-bajnokságon negyedik, ötödik és kilencedik helyet sikerült elérni, a maraton Eb-n Máthé Krisztián harmadik, Bucsi Bence a negyedik helyen végzett. A SUP világbajnokságon Kóti Dávid tizedik lett a profik között, míg az Olimpiai Reménységek Versenyén Kovács Áron végzett a negyedik helyen. Az U23-as világbajnokságon Slihoczki Ádámék értek el harmadik és két ötödik helyet a kenu kettesek és négyesek mezőnyében, míg a felnőtt vb-n Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa szenzációs ezüstérmet szerzett az új olimpiai számban, C2 500 méteren. A magyar bajnokságokon 29 arany-, 20 ezüst- és 13 bronzéremmel zárta a DKSE kajak-kenu szakosztálya az idei évet úgy, hogy 202 tagszervezetből a 11. helyet szerezték meg a pontversenyben. A szakágakra lebontott eredmények alapján a felnőtt kenusoknál és a SUP szakágnál az első, U23 férfi kenuban, illetve gyermek női kajakban is a második helyet szerezték meg a DKSE versenyzői, ami természetesen óriási öröm a szakosztály vezetői, edzői és kajak-kenusai számára is.

Végh Zoltán felvételei

Az év rövid értékelése után került sor a különböző egyéni díjak odaítélésére, melyet ezúttal rendhagyó módon nem a szakosztály közvetlen vezetése, hanem az aktuális csoportok, korosztályok edzői adtak át versenyzőknek, megindokolva azt is, miért éppen őket tartották érdemesnek az elismerésre. Az egyre növekvő versenyzői létszám és a remek idei eredmények miatt összesen negyven kajak-kenust jutalmaztak meg a szakemberek kupával, illetve oklevéllel, s hogy pontosan kiket és miért, azt az alábbi mellékletből ismerhetik meg olvasóink.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.