Győzelem a rangadón

spigott - 2021. november 13. 16:07

A BVSC otthonában aratott négygólos győzelemmel őrizte meg hibátlan bajnoki mérlegét a DFVE női vízilabda csapata ma délután.

Idei első igazi rangadóját játszotta a DFVE felnőtt női vízilabda csapata, mely ma délután három órától a szintén veretlen BVSC otthonában ugrott medencébe az OB I. hatodik fordulójában.

Mihók Attila gárdája természetesen a siker reményében vágott neki az összecsapásnak, méghozzá nem is rosszul, mer Szellák révén már a második támadásából megszerezte a vezetést. A folytatás azonban már nem alakult ilyen jól, mert a házigazdák hamar egalizáltak, s hiába szerzett vezetést újra Garda a mieinknek, a negyed hajrájában másfél perc alatt három gólt is kaptak vízilabdázóink, akik csak Horváth utolsó másodperces találatával tudták minimálisra csökkenteni hátrányukat (4-3). A második etapból bő két perc telt el, mikor Garda emberelőnyből egalizált, majd két emberhátrányt is kivédekezett a Mihók-csapat, mely igazán a hajrában gyújtotta be a rakétákat, mert Gurisatti, Garda, majd Mahieu is remek akciógólt szerzett úgy, hogy közben a mieink hálója érintetlen maradt, így a nagyszünethez érve már 7-4-es dunaújvárosi fórt mutatott az eredményjelző.

Képek: DO-archív

Nem sokáig, mert a térfélcsere után szűk egy perccel Horváth Brigitta megszerezte a mieink nyolcadik találatát is, s mivel a házigazdák továbbra sem tudtak túljárni a mieink védelmén és Maczkó Lilla eszén, így magabiztosan őrizte előnyét együttesünk. A fővárosiak a harmadik negyed derekán törték meg hosszú gólcsendjüket, s bár erre Gurisatti azonnal válaszolt, a négygólos hátrányuk ellenére is remekül küzdő házigazdák egymás után gólt szerezve felezték meg hátrányukat úgy, hogy együttesünk emberelőnyt és büntetőt is hibázott (7-9). Ígért tehát még izgalmakat az utolsó felvonás, ám a mieink mindenképpen el szerették volna kerülni ezt, s a negyedik nyolc perc elején Gurisatti, majd Szabó is betalált, visszaállítva a két gárda közti korábbi különbséget (7-11). Bár utóbbi góljára Leimeter hamar válaszolni tudott, a majd a 30. percben gémes is bevette Maczkó kapuját, Gurisatti negyedik és ötödik találata mindent eldöntött, így vízilabdázóink 13-9-es győzelemmel őrizték meg hibátlan mérlegüket a bajnokságban.

BVSC – DFVE 9-13 (4-3, 0-4, 3-2, 2-4)

DFVE: Maczkó – Szilágyi, Gurisatti 5, Mahieu 1, Szabó 1, Mucsy, Szellák 1. Csere: Horváth 2, Garda 3, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.