Kiütéses sikerrel tovább a kupában

spigott - 2021. november 18. 7:30

Kilencgólos, 15-6-os győzelmet aratott a nagykanizsai fiatalok ellen a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese a Magyar Kupa első fordulójában.

Két nappal a REAC elleni bajnoki győzelmet követően már a Magyar Kupában várt feladat a Dunaújváros Futsal felnőtt csapatára, mely a Nagykanizsa ellen lépett pályára hazai környezetben a sorozat első fordulójában. Az egyetemi sportcsarnokban megrendezett hétfő esti találkozóra a vendégek alaposan megfiatalított együttessel, nem biztos, hogy a továbbjutás reményében érkeztek, ám ez nem igazán zavarta a mieinket, akik jól kezdtek, s Bartha duplájával már a 3. percben két góllal vezettek. A kanizsai fiatalok becsülettel küzdöttek, s némi meglepetésre a 8. percre ledolgozták hátrányukat, igaz sokáig nem örülhettek ennek, mert a félidő derekától pontosított támadójátékán együttesünk, s egymás után öt gólt szerezve már a szünetig eldöntötte a továbbjutás sorsát (7-2).

Végh Zoltán felvételei

A térfélcsere után bő négy perc kellett az újabb dunaújvárosi gólhoz, melyet még kettő követett a 27. percig, s bár a játékrész derekán szépített az ellenfél, ekkor már csak az lehetett a kérdés, milyen arányban nyeri a találkozót a Facskó-csapat (10-3). Mely láthatóan nem akart lassítani, Boldizsár egy perc alatt lőtt mesterhármasával tovább növelte előnyét (13-3). A tetemes vezetés tudatában nem igazán foglalkoztak a védekezéssel futsalosaink, így a vendégek is egyre többször eljutottak a hazai kapuig, s a remekül játszó Millei Bálint találataival legalább azt elérték, hogy a lefújásnál nem volt meg a tíz közte (15-6).

Futsalosaink ezzel a győzelemmel természetesen továbbjutottak a Magyar Kupa második fordulójába, ahol az Encs – Csenger mérkőzés győztesével meccselnek majd a továbbjutásért.

Dunaújváros Futsal – Nagykanizsai FC 15-6 (7-2)
Gólszerzők: Bartha 3, Boldizsár 3, Lajos 2, Perjési 2, Kovács 1, Csányi 1, Szabó 1, Facskó 1, Cseresnyés 1, illetve: Millei 4, Kollár 1, Csavari 1.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Bartha, Szabó. Csere: Bán (kapus) – Lajos, Boldizsár, Németh, Facskó, Perjési, Oroszi. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.