Tihanyi öröm az egyetemi csarnokban

spigott - 2021. november 30. 7:30

Fordulatos csatában szenvedett 4-3-as vereséget a Tihanyi FC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II Nyugati Csoportjában.

A hetedik helyezett Tihanyi FC elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB II Nyugati Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese hétfőn este hét órától. Facskó József játékosai két győzelemmel a hátuk mögött vágtak neki a találkozónak, méghozzá nem is rosszul, mert a szemfüles Csányi révén már a 3. percben megszerezték a vezetést (1-0). A vendégek igyekeztek átvenni az irányítást, ám egyenlítő találatukhoz kellett sajnos egy hiba is, mert Rusvai nem túl erős lövése Cseresnyés lábai közt talált utat a hazai kapuba a 7. percben (1-1). A gólváltás után akadtak lehetőségek mindkét oldalon, a nagyobbakat a mieink hagyták ki sajnos, egészen a 16. percig, mikor egy remek támadás végén Perjési mattolta a vendégeket, így a félidei pihenőre 2-1-es dunaújvárosi fórral vonultak a felek.

Végh Zoltán felvételei

A fordulást követően nagy erőkkel támadott a tihanyi gárda, mely a 24. percben Tar közeli góljával egalizált, s hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, arról bő fél perccel később Csernay gondoskodott, így innentől már futsalosainknak kellett futniuk az eredmény után (2-3). Ezt azonban eredményesen tették, mert Németh a 27. percben egalizált, ám hiába az újabb remek dunaújvárosi gól, elég volt pillanatnyi kihagyás, s szinte a középkezdés után visszavette a vezetést a vendégcsapat (3-4). A folytatásban óriási csatát vívtak egymással a felek, a vendégek megúsztak egy piros lapot, a mieink sajnos nem, de hiába védekezték ki az emberhátrányt, a gólszerzésre már nem jutott idő és erő sem, így a Tihany 4-3-as győzelemmel vitte el a pontokat az egyetemi sportcsarnokból.

Dunaújváros Futsal – Tihanyi FC 3-4 (2-1)
Gólszerzők: Csányi, Perjési, Németh, ill. Rusvai, Tar, Csernay, Bocsev.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Bartha, Szabó. Csere: Bán (kapus), Lajos, Szili, Németh, Perjési, Oroszi. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.