Újabb három évig Szabó László maradt az elnök

doszerk - 2021. november 27. 12:44

Egy újabb paralimpiai cikluson át, további három évig Szabó László vezetheti a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB).

Kép: Magyar Paralimpiai Bizottság

A szervezet tisztújító közgyűlésén az egyetlen jelölt eddigi elnököt mind a 31 küldött támogatta, így nyílt szavazással, egyhangúlag választották meg újra a szervezet első emberének. Ugyancsak tartózkodás és ellenszavazat nélkül erősítették meg a posztján Deutsch Tamást, aki több mint egy évtizede tölti be az alelnöki pozíciót. Az 51 éves kommunikációs szakember - akit előzőleg a riói paralimpia után erősítették meg - az elmúlt öt év legnagyobb eredményének az MTI-nek nyilatkozva azt nevezte, hogy a magyar fogyatékos sport, beleértve a szervátültetettek, a hallássérültek és az értelmi fogyatékosok sportját is, az elmúlt időszakban ismertségben, pénzügyi finanszírozási háttérben és sportszakmai szempontból is olyan magasságokba emelkedett, amilyenben még sohasem volt. "Ez a közösség olyan szintre vitte fel a magyar sportnak ezt a szegmensét, amely korábban elképzelhetetlennek tűnt" - fogalmazott az MPB elnöke. "Ez nemcsak abból fakad, hogy Illés Fanni nevét ma legalább annyian ismerik, mint egy olimpiai bajnokét, hanem mindabból, amit a nyilvánosság manapság tud a magyar fogyatékos sportolókról."

Szabó László kiemelte, ezt a munkát egyetlen szlogennel lehet jól kifejezni: fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni. Azt akarják megmutatni a magyar embereknek, hogy Magyarország a győztesek országa. A jövőt illetően elismerte, volt benne kétség, hogy folytassa-e az elnöki munkáját, és esetleg nem a csúcson kell-e abbahagynia. "Fel kellett tennem magamban a kérdést, vajon én vagyok-e legalkalmasabb arra, hogy még feljebb vigyem a magyar fogyatékos sport ügyét. Részben meggyőztem magamat, részben pedig a környezetem, hogy talán igen" - mondta. A sportvezető szerint sem eredményességben, sem költségvetési értelemben nem lesz könnyű előrelépni. Úgy vélte, ez ugyanis sok mindentől függ, a kormánytól, az Országgyűléstől, a piaci szponzoroktól és a politikai környezettől, de reményei szerint sikerül, mert úgy érzi, az országnak is ez az érdeke. Ugyanakkor tisztában van vele, mindez azon is múlik, hogy az új elnökség képes-e hozzátenni azt a szakmai munkát, amely szükséges.

Az MPB tisztújítása már tavaly esedékes lett volna, ám a tokiói paralimpia elhalasztása miatt az MPB közgyűlése egy évvel meghosszabbította az elnökség mandátumát. Tokióban a magyar paralimpiai csapat hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett, az éremtáblázat 18. helyén zárt, ez holtversenyben minden idők legjobb eredménye. Az MPB új elnökségének mandátuma a közgyűlés döntése értelmében 2024. december 31-ig szól.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.