Újabb három évig Szabó László maradt az elnök

doszerk - 2021. november 27. 12:44

Egy újabb paralimpiai cikluson át, további három évig Szabó László vezetheti a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB).

Kép: Magyar Paralimpiai Bizottság

A szervezet tisztújító közgyűlésén az egyetlen jelölt eddigi elnököt mind a 31 küldött támogatta, így nyílt szavazással, egyhangúlag választották meg újra a szervezet első emberének. Ugyancsak tartózkodás és ellenszavazat nélkül erősítették meg a posztján Deutsch Tamást, aki több mint egy évtizede tölti be az alelnöki pozíciót. Az 51 éves kommunikációs szakember - akit előzőleg a riói paralimpia után erősítették meg - az elmúlt öt év legnagyobb eredményének az MTI-nek nyilatkozva azt nevezte, hogy a magyar fogyatékos sport, beleértve a szervátültetettek, a hallássérültek és az értelmi fogyatékosok sportját is, az elmúlt időszakban ismertségben, pénzügyi finanszírozási háttérben és sportszakmai szempontból is olyan magasságokba emelkedett, amilyenben még sohasem volt. "Ez a közösség olyan szintre vitte fel a magyar sportnak ezt a szegmensét, amely korábban elképzelhetetlennek tűnt" - fogalmazott az MPB elnöke. "Ez nemcsak abból fakad, hogy Illés Fanni nevét ma legalább annyian ismerik, mint egy olimpiai bajnokét, hanem mindabból, amit a nyilvánosság manapság tud a magyar fogyatékos sportolókról."

Szabó László kiemelte, ezt a munkát egyetlen szlogennel lehet jól kifejezni: fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni. Azt akarják megmutatni a magyar embereknek, hogy Magyarország a győztesek országa. A jövőt illetően elismerte, volt benne kétség, hogy folytassa-e az elnöki munkáját, és esetleg nem a csúcson kell-e abbahagynia. "Fel kellett tennem magamban a kérdést, vajon én vagyok-e legalkalmasabb arra, hogy még feljebb vigyem a magyar fogyatékos sport ügyét. Részben meggyőztem magamat, részben pedig a környezetem, hogy talán igen" - mondta. A sportvezető szerint sem eredményességben, sem költségvetési értelemben nem lesz könnyű előrelépni. Úgy vélte, ez ugyanis sok mindentől függ, a kormánytól, az Országgyűléstől, a piaci szponzoroktól és a politikai környezettől, de reményei szerint sikerül, mert úgy érzi, az országnak is ez az érdeke. Ugyanakkor tisztában van vele, mindez azon is múlik, hogy az új elnökség képes-e hozzátenni azt a szakmai munkát, amely szükséges.

Az MPB tisztújítása már tavaly esedékes lett volna, ám a tokiói paralimpia elhalasztása miatt az MPB közgyűlése egy évvel meghosszabbította az elnökség mandátumát. Tokióban a magyar paralimpiai csapat hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett, az éremtáblázat 18. helyén zárt, ez holtversenyben minden idők legjobb eredménye. Az MPB új elnökségének mandátuma a közgyűlés döntése értelmében 2024. december 31-ig szól.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.