Újabb három évig Szabó László maradt az elnök

doszerk - 2021. november 27. 12:44

Egy újabb paralimpiai cikluson át, további három évig Szabó László vezetheti a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB).

Kép: Magyar Paralimpiai Bizottság

A szervezet tisztújító közgyűlésén az egyetlen jelölt eddigi elnököt mind a 31 küldött támogatta, így nyílt szavazással, egyhangúlag választották meg újra a szervezet első emberének. Ugyancsak tartózkodás és ellenszavazat nélkül erősítették meg a posztján Deutsch Tamást, aki több mint egy évtizede tölti be az alelnöki pozíciót. Az 51 éves kommunikációs szakember - akit előzőleg a riói paralimpia után erősítették meg - az elmúlt öt év legnagyobb eredményének az MTI-nek nyilatkozva azt nevezte, hogy a magyar fogyatékos sport, beleértve a szervátültetettek, a hallássérültek és az értelmi fogyatékosok sportját is, az elmúlt időszakban ismertségben, pénzügyi finanszírozási háttérben és sportszakmai szempontból is olyan magasságokba emelkedett, amilyenben még sohasem volt. "Ez a közösség olyan szintre vitte fel a magyar sportnak ezt a szegmensét, amely korábban elképzelhetetlennek tűnt" - fogalmazott az MPB elnöke. "Ez nemcsak abból fakad, hogy Illés Fanni nevét ma legalább annyian ismerik, mint egy olimpiai bajnokét, hanem mindabból, amit a nyilvánosság manapság tud a magyar fogyatékos sportolókról."

Szabó László kiemelte, ezt a munkát egyetlen szlogennel lehet jól kifejezni: fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni. Azt akarják megmutatni a magyar embereknek, hogy Magyarország a győztesek országa. A jövőt illetően elismerte, volt benne kétség, hogy folytassa-e az elnöki munkáját, és esetleg nem a csúcson kell-e abbahagynia. "Fel kellett tennem magamban a kérdést, vajon én vagyok-e legalkalmasabb arra, hogy még feljebb vigyem a magyar fogyatékos sport ügyét. Részben meggyőztem magamat, részben pedig a környezetem, hogy talán igen" - mondta. A sportvezető szerint sem eredményességben, sem költségvetési értelemben nem lesz könnyű előrelépni. Úgy vélte, ez ugyanis sok mindentől függ, a kormánytól, az Országgyűléstől, a piaci szponzoroktól és a politikai környezettől, de reményei szerint sikerül, mert úgy érzi, az országnak is ez az érdeke. Ugyanakkor tisztában van vele, mindez azon is múlik, hogy az új elnökség képes-e hozzátenni azt a szakmai munkát, amely szükséges.

Az MPB tisztújítása már tavaly esedékes lett volna, ám a tokiói paralimpia elhalasztása miatt az MPB közgyűlése egy évvel meghosszabbította az elnökség mandátumát. Tokióban a magyar paralimpiai csapat hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett, az éremtáblázat 18. helyén zárt, ez holtversenyben minden idők legjobb eredménye. Az MPB új elnökségének mandátuma a közgyűlés döntése értelmében 2024. december 31-ig szól.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.