Egri öröm a kupadöntőben

spigott - 2021. december 19. 20:56

A végig rendkívül fegyelmezetten játszó Eger gárdája nyerte a Magyar Kupa idei kiírását, miután a fináléban 7-6-ra legyőzte a gyengébb napot kifogó DFVE csapatát.

Az UVSE bravúros tegnapi legyőzése után ma már a Magyar Kupa döntőjében ugrott a soproni Lővér uszoda medencéjébe a DFVE felnőtt női vízilabda csapata, mely a Szentes ellen 10-9-es sikert arató Egerrel nézett farkasszemet este háromnegyed nyolctól.

Bár az összecsapás esélyesének a mieink számítottak, nem számíthattak könnyű meccsre vízilabdázóink a várhatóan rendkívül motivált egriekkel szemben. Ellenfelünk úgy is kezdett, ahogy arra számítani lehetett, igyekezett nagyon odafigyelni védekezésére, ráadásul Hertzka emberelőnyös góljával hamar vezetést is szerzett (0-1). A Mihók-csapat sajnos nem tudott élni fórjaival, pedig hármat is kapott az első felvonásban, s hogy még rosszabb legyen a kedvünk, arról Czigány gondoskodott, aki hét másodperccel a negyed vége előtt megszerezte az egriek második találatát (0-2). A második etap sem alakult jól, mert a mieink támadójátéka továbbra sem akart összeállni, rengeteg volt a hiba, a rossz lövés, s ha olykor sikerült eltalálni a kaput, még mindig ott volt Kiss Alexandra, aki rendre védte a dunaújvárosi próbálkozásokat. A túloldalon Maczkó Lilla is bemutatott vagy három-négy bravúrt, de az utolsó másodpercben sajnos mellényúlt egy távoli lövésnek, így kétnegyednyi játékot követően 3-0-ra vezetett a trónkövetelő.

Hiába Szilágyi három gólja, nem sok öröme volt vízilabdázóinknak a kupadöntőben! (Képek: DO-archív)

Óriási változásra volt szükség a folytatásban ahhoz, hogy visszajöjjön a meccsbe együttesünk, s Horváth emberelőnyös találatával végre sikerült megtörni a riasztóan hosszú gólcsendet a 18. percben, majd miután Szilágyi is értékesített egy fórt, újra teljesen nyílt lett a meccs (2-3). Czigány egy pontosan végrehajtott ötméteressel ismét kettőre hizlalta az egriek előnyét, de Garda emberelőnyből, míg Gurisatti megúszásból volt eredményes, így a 22. percben kezdődhetett minden elölről (4-4). A 23. perc legvégén Szilágyi már a mieinket juttatta vezetéshez emberelőnyből, s mivel a túloldalon két hátrányt is sikerült kivédekezni, a záró nyolc percet minimális előnyből kezdhette a Mihók-csapat (5-4).

A negyedig etap ezzel együtt bőven ígért még izgalmakat főleg úgy, hogy Czigány egy megúszásból már a negyedik gólját szerezve kiegyenlített sőt, Hertzka emberelőnyös gólja után újra az Eger állt közelebb a sikerhez (5-6). Két DFVE-kontra után Hertzka nagyon távoli bombája is beakadt a bal felsőbe, miközben a mieink sem egyenlő létszámban, sem előnyből nem tudtak betalálni, így három perccel a lefújás előtt még mindig kettő volt a hátrány (5-7). Szilágyi emberelőnyös gólja ugyan újra visszahozta a reményeket, de az utolsó másodpercekben a Szilágyi lövése a kapufáról nem be, hanem kifelé pattant, így a végig kiválóan játszó egriek nagy meglepetésre, de 7-6-os győzelmet aratva hódították el az idei Magyar Kupát.

DFVE – Tigra-ZF-Eger 6-7 (0-2, 0-1, 5-1, 1-3)

DFVE: Maczkó – Szilágyi 3, Gurisatti 1, Mahieu, Szabó, Mucsy, Szellák. Csere: Horváth 1, Garda 1, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.