Jogsit szeretnél, de félsz a vezetéstől?

doszerk - 2021. december 22. 9:09

Tudjuk milyen az, amikor félsz az autóvezetés puszta gondolatától is. Pontosan emiatt gondoltunk arra, hogy mindenképp külön bejegyzésben kellene foglalkozni a témakörrel, vagyis egy cikk formájában segíteni neked a félelem leküzdésében. (X)

Ennek szellemében szedtük össze és fogalmaztuk meg tehát azokat a tippeket és praktikákat, amelyeket alkalmazva jó eséllyel tudod nemcsak enyhíteni, hanem le is győzni az autóvezetéssel szemben érzett félelem minden formáját.

Tudod pontosan, hogy mitől félsz?

A helyzet az, hogy sokan nem is igazán tudják azt megfogalmazni, hogy mitől is félnek valójában. Úgy összességében az autóvezetéssel szemben vannak ellenérzéseik. Viszont akad egy bizonytalansági faktor, ami csak olaj a félelem tüzére.

Ezt lehet eredményesen enyhíteni azzal, ha konkretizálod a dolgot. Írd le, beszéld meg, mondd el egy barátodnak, hogy pontosan mitől is vannak benned ellenérzések. Miért tűnik annyira rémisztőnek az autóvezetés?

Meg fogsz lepődni azon, hogy mennyire hatásos pusztán önmagában ez a gyakorlat. A félelem ugyanis furcsa módon gyengül, ha megnevezed a félelem tárgyát. Elképesztően hatásos a módszer.

Mi kellhet ahhoz, hogy az autóvezetés ne tűnjön olyan félelmetesnek?

Ugyebár fentebb tisztáztuk a dolgot, hogy meg kell nevesíteni a félelem tárgyát. Amikor ez megvan, egyszerűen el kell indulni a jogosítvány irányába, felkutatni egy modern autósiskolát, ahol pontosan tudják, mennyire bizonytalan az ember a folyamat elején.

Aztán az egyik legfontosabb lépésként jöhet az autó kiválasztása, természetesen az oktatóval együtt. Utóbbi kapcsán mindenképp úgy járhatsz a legjobban, ha egy türelmes, toleráns, empatikus oktatóval kezded el a vezetést, aki segít túllépni a kezdeti félelmeken.

Emellett persze maga az autó is sokat számít. Például a LikeDrive autósiskola automataváltós autói nagyban segíthetnek abban, hogy a lehető legkönnyebb módon tudj fejlődni és haladni a jogosítványod irányába.

Amiért megéri bátran szembenézni a vezetéssel kapcsolatos félelmeddel

A jogosítvány az egyik legklasszabb dolog, ami csak történhet veled. A szó szoros értelemben kinyílik előtted a világ attól a pillanattól, ahogy sikeresen magad mögött hagytad a vezetéssel szemben érzett félelmeket.

Autót vezetni önmagában is jó dolog. Flow élménynek számít, különösen egy-egy modernebb autóval közlekedve. Aztán nem érdemes kihagyni azt a szempontot sem, hogy jogosítvánnyal a kezedben szabaddá válhatsz.

Akkor és oda tudsz autózni, amikor és ahova csak szeretnél. Úgy is fogalmazhatunk tehát, hogy a félelmeid legyőzésének a jutalma a szabadságod lehet. Nem egy rossz cél, azért ezt megállapíthatjuk. Úgyhogy bízunk benne, hogy a cikkben foglaltakkal tényleg meg tudsz végre szabadulni a félelmektől.
 

A rovat további hírei: Mozaik

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)