Kiütéses sikerek az utánpótlásnál

spigott - 2021. december 21. 12:06

Két mérkőzésen összesen hatvannégy találatnak örülhettek a DFVE utánpótlás korú vízilabdázói a Fehérvár VSE ellen.

Kép: DO-archív

Hazai környezetben, a Fehérvár VSE elleni mérkőzésekkel folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

A serdülők toronymagas esélyesként várták a sereghajtó elleni összecsapást, s ennek megfelelően is kezdte, ugyanis már az első felvonás végén 8-2-re vezettek, s mivel a második nyolc percet is megnyerték 9-3-ra, a félidei szünethez érve már csak a végeredmény lehetett kérdéses, a hazai győzelem nem. A dunaújvárosi fiatalok nem dőltek hátra tetemes előnyük tudatában sem, s a végül tizennégy találatig jutó Kardos Laura vezérletével kiütéses, 38-5-ös győzelemmel szerezték meg a három pontok, amivel továbbra is tartják második helyüket a tabellán.

Az ifjúságiak találkozójának szintén sokkal jobban vágtak neki a DFVE játékosai, akik az első negyed után öt, míg a második végén már kilenc góllal vezettek (11-2). Az olló a harmadik etapban kezdett el még inkább kinyílni, ezt 9-3-ra nyerték meg Schmidt Tamás tanítványai, akik az utolsó felvonásban újabb hat gólt szerezve arattak 26-8-as sikert, s a serdülőkhöz hasonlóan a bajnokság második helyéről várják a januári folytatást.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság
DFVE – Fehérvár VSE 38-5
(8-2, 9-3, 9-0, 12-0)
Gólszerzőink: Kardos Laura 14, Rend Viola 4, Kardos Dominika 3, Horváth Minka 3, Erdélyi Janka 3, Bordács Nóra 2, Lengyel Dorottya 2, Pasti Szvetlana 2, Pintér Bettina 2, Markó Eszter 1, Uitz Kata 1, Bálint Lara Kitti 1.

Ifjúsági bajnokság
DFVE – Fehérvár VSE 26-8
(5-0, 6-2, 9-3, 6-3)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 10, Kardos Laura 3, Erdélyi Hédi 2, Horváth Minka 2, Lengyel Dorottya 2, Pintér Bettina 2, Szabó Adrienn 2, Kardos Dominika 1, Bordács Nóra 1, Lovász Luca 1.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.