Még van esély a továbbjutásra

spigott - 2021. december 11. 14:00

Óriási ellenszélben kapott ki 10-7-re a házigazda Sabadelltől a DFVE női vízilabda csapata az Euroliga spanyolországi csoportkörének második fordulójában.

A Mataro elleni parádés péntek esti győzelem után ma már a világ egyik legjobb csapata, a házigazda Sabadell várt a DFVE női vízilabdázóira az Euroliga spanyolországi csoportkörének második fordulójában, s mivel a Mataro a mieink találkozója előtt simán, 14-5-re megverte a Fradit, egy esetleges győzelemmel már ma kivívhatta volna továbbjutását együttesünk a csoportból.

Persze a siker volt a célja a remek erőkből álló hazaiaknak is, akik erősen kezdtek, első, majd második támadásukból is bevettek a DFVE kapuját, de a mieink sem akartak leszakadni, s Gurisatti és Szellák révén tartották a lépést vetélytársukkal (2-2). Egészen a negyed hajrájáig, mikor emberelőnyből, majd akcióból is betaláltak a vendéglátók, s mivel a túloldalon nem jött válasz, az első szünetre a Sabadell vonulhatott 4-2-es vezetéssel. A második nyolc perc elején már hárommal vezetett a házigazda, de vízilabdázóink továbbra is remekül küzdöttek, s bár a játékvezetés finoman szólva sem kedvezett a Mihók-csapatnak, Garda duplájának köszönhetően úgy várhatták kétgólos hátrányból a harmadik etapot, hogy csak a félidő utolsó másodperceiben kapták meg első emberelőnyüket (6-4).

Képek forrása: DO-archív

A fordulást követően újabb hazai fórt sikerült kivédekeznie a DFVE gárdájának, mely Mucsy akciógóljával csökkentette minimálisra a két gárda közti különbséget, s bár a hazai pálya minden előnyét élvező házigazdák kaptak egy újabb fórt (1-6 volt ekkor a kiállítási mutató), ezt is sikerült kivédekezni, így bőven tartogatott még izgalmat a záró felvonás (6-5). Melynek eleje sajnos nem alakult jól, mert előbb emberelőnyből, valamint büntetőből is betaláltak a házigazdák, miközben nálunk már Szilágyi, Horváth, valamint Szabó is csak egy hibára volt a kipontozódástól (8-5).

Mivel emberelőnyökre továbbra sem számíthattak vízilabdázóink, akcióból kellett gólt, gólokat szerezni, s bár ez Horváth révén ez össze is jött, azonnal érkezett a menetrendszerű spanyol fór, amiből az ötödik gólját jegyző Forca visszaállította csapata korábbi előnyét (9-6). Horváth újabb bravúros találta megint visszahozta kettőre a mieinket, s bár azonnal megkaptuk a tizedik kiállításunkat is, ezt önfeláldozó játékkal sikerült kivédekezni. A véghajrá oda-vissza játékot hozott, s bár volt esély a feljebb zárkózásra, mindössze 25 másodperccel a lefújás előtt spanyolok lőttek újabb gólt, amivel 10-7-re megnyerték a találkozót, így a mieinknek mindenképpen nyerniük kell holnap a Fradi ellen ahhoz, hogy maradjon esély a továbbjutásukra (10-7).

Astrapool Sabadell – DFVE 10-7 (4-2, 2-2, 0-1, 4-2)

DFVE: Maczkó (Buis) – Szilágyi, Sajben, Gurisatti 1, Horváth 2, Mahieu, Szabó, Garda 2, Mucsy 1, Pál, Szellák 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.