Parádés győzelem az Euroligában

spigott - 2021. december 10. 21:58

Remek védekezéssel, hatékony támadójátékkal aratott 12-8-as sikert a Mataro ellen a DFVE női vízilabda csapata az Euroliga spanyolországi csoportkörének nyitófordulójában.

A spanyol válogatottak mellett kiváló holland és orosz légiósokkal felálló Mataro ellen kezdte meg az Euroliga második csoportkörét a DFVE női vízilabda csapata ma este háromnegyed kilenctől. Együttesünkre rendkívül nehéz feladat várt a csoportban, s ahhoz, hogy reális esélye legyen a továbbjutást jelentő első két hely megszerzésére, mindenképpen győzelemmel kellett volna kezdenie a csoportküzdelmeket.

Azt nem lehetett mondani, hogy sokat foglalkoztak volna az ismerkedéssel a felek, már az első negyedben egymásnak estek a csapatok, s valóságos gólpárbajt vívtak a vízben. A vezetést rendre a mieink szerezték meg, ám hiába lőtt szép gólokat Horváth, Gurisatti, Szabó és Mucsy is, a túloldalon mindig volt valaki, aki egyenlíteni tudott, így nyolcpercnyi játékot követően 4-4-es állást mutatott az eredményjelző. A második etapban bő hat percig a védelmek remekeltek mindkét oldalon, ám a hajrában fergeteges másfél percet hoztak össze vízilabdázóink, akik egymás után háromszor mattolták ellenfelüket úgy, hogy a védelem és Mackó Lilla esélyt sem adott az ellenfélnek, s a félidőben már 7-4-es előnynek örülhettünk.

Gurisatti Gréta remek játékkal, négy góllal szomorította a spanyolokat! (Képek: DO-archív)

A térfélcsere után Garda már négygólosra növelte a DFVE előnyét, ám ez a játékrész szinte kísértetiesen hasonlított az elsőre, ugyanis a spanyolok nemcsak erre, hanem a kilencedik és a tizedik dunaújvárosi találatra is gyorsan válaszoltak, ám ezzel együtt is biztosnak tűnő, 10-7-es fórral vághattunk neki az utolsó felvonásnak. A Mihók-gárda mindenképpen el szerette volna kerülni az izgalmas véghajrát, s Gurisatti negyedik gólja után még nyugodtabban szemlélhettük a játékot (11-7). Ugyan a Mataro a 28. percben ismét visszajött háromra, Horváth emberelőnyös találata után már csak a csoda segíthetett volna az ellenfélen, mely hiába próbálkozott egálban és emberelőnyben is, a parádésan védekező DFVE megőrizte négygólos vezetését, s végül 12-8-as, remek sikerrel kezdte meg szereplését az Euroliga második csoportkörében.

Sok pihenője azonban nem lesz vízilabdázóinknak, akik szombaton háromnegyed egytől már a Ferencvárost simán, 11-6-ra legyőző spanyol Sabadell ellen ugranak medencébe.

DFVE – STM CN Mataro 12-8 (4-4, 3-0, 3-3, 2-1)

DFVE: Mackó (Buis) – Szilágyi, Sajben, Gurisatti 4, Horváth 2, Mahieu 1, Szabó 1, Garda 1, Mucsy 2, Somogyvári, Pál, Szellák 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiben sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.