Szép hazai évzáró

spigott - 2021. december 21. 8:00

Hátrányból fordítva aratott 4-1-es sikert a vendég Sárvár ellen a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjának hétfő esti találkozóján.

A 2021-es naptári év utolsó bajnokiját játszotta a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely az ötödik helyezett Sárvári Futsal gárdáját látta vendégül az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este hét órától. A két gárda őszi meccsén a sárváriak örülhettek a 4-1-es győzelemnek, így a mieink természetesen a visszavágás reményében léptek pályára, s erre most meg is volt a keretük, mert Facskó József edző ezúttal szinte minden játékosára számíthatott a találkozón. Melynek első félideje meglehetősen visszafogott játékot hozott, egyik gárda sem akart kockáztatni semmit, így nem sok dolga volt a kapusoknak. A mieink Csányi lövéseivel veszélyeztettek két-három alkalommal, míg a vendégek előtt egy komolyabb lehetőség adódott, így a felejthető első húsz perc végén reális volt a gól nélküli döntetlen.

Ez volt az állás egyébként a két csapat sárvári meccsének első félideje után, s ahogy szeptemberben, úgy ismét a második etap hozta meg azt, amiért szeretünk futsalmeccsre járni. A hazai drukkerek persze eltekintettek volna attól, hogy egy eladott labdából remekül kontrázott a sárvári alakulat, mely Kuti András találatával előnybe került a 25. percben (0-1). Egyből sietősebb lett a mieink számára is a meccs, s bár a vendégek elpuskáztak két kontrát is, nem lehetett azt mondani, hogy érdemtelenül született meg a hazaiak egyenlítő találata, melyet Kovács Krisztián szerzett közvetlen közelről a 32. percben (1-1).

Képek: DO-archív

Az első hazai gól után még inkább felpörögtek az események, pár érthetetlen játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket, de volt ok az örömre is, mert Boldizsár Csaba a 33. percben előbb egy remek csellel leültette védőjét, majd éles szögből a léc alá vágta a labdát, megszerezve ezzel a vezetést futsalosainknak (2-1). Ekkor a vendégek vették át az irányítást, Bán kapus több bravúrt bemutatva tartotta az eredményt, igaz a túloldalon Csányi lövésénél a kapufa mentette meg a sárváriakat az újabb bekapott góltól. A 39. percben azonban már semmi sem segített a vendégeken, mert egy kontrát lezárva Perjési lőtt pontosan a bal alsóba, majd a lefújás előtti másodpercekben Csányi zárt le góllal egy újabb remek megugrást, így futsalosaink végül 4-1-es sikert aratva zárták az évet, s idei ötödik győzelmüknek köszönhetően feljöttek a tabella tízedik helyére.

Dunaújváros Futsal – Sárvári Futsal 4-1 (0-0)
Gólszerzők: Kovács, Boldizsár, Perjési, Csányi, illetve: Kuti

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Bartha, Perjési. Csere: Bán (kapus), Godslove, Lajos, Szili, Varga, Németh, Dobrovitz, Danó, Boldizsár. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

2022. máj. 24.

Fiatal finn hátvéddel erősítette meg játékoskeretét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a 2022/2023-as szezonra.

Versennyel emlékeztek a tornászok

Versennyel emlékeztek a tornászok

2022. máj. 24.

Összesen huszonnyolc éremmel zárták a "Mozdulj Diák" DSE tornászai a Hajdú László emlékére rendezett viadalt, melyre Magyar Torna Szövetség sportigazgatója, Berki Krisztián is ellátogatott.

A bajnokot köszöntötték

A bajnokot köszöntötték

2022. máj. 24.

Győztes mérkőzés után vehette át újabb a bajnoki serlegét a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályában.

Gázoltak a futsalosok

Gázoltak a futsalosok

2022. máj. 24.

Tíz gólt szerezve ütötte ki a tartalékos Nagykanizsát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este.

Szoros siker a szezonzárón

Szoros siker a szezonzárón

2022. máj. 23.

Fordulatos csatában aratott 21-20-as győzelmet a Gárdony-Pázmánd elleni NB II-es felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

2022. máj. 23.

Remek versenyzéssel szerzett bajnoki címet a kenu egyesek 14 kilométeres versenyszámában a DKSE versenyzője, Kulcsár Dorina a Maraton Magyar Bajnokságon.

Pikáns meccs vár a futsalosokra

Pikáns meccs vár a futsalosokra

2022. máj. 23.

A Nagykanizsa elleni hazai összecsapáson gyarapíthatja bajnoki pontjai számát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este hét órától.