A címvédő örülhetett a rangadón

spigott - 2022. január 19. 18:47

Tizenhárom (!) lőtt góllal sem tudott pontot szerezni az UVSE ellen a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a bajnokság fővárosi találkozóján.

Az UVSE elleni fővárosi rangadóval folytatta a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata ma este fél hattól, s mivel a két gárda azonos pontszámmal állt a tabellán, így szokás szerint nagy csatára volt kilátás.

Ahogy várható volt, óriási elánnal vetették magukat játékba a felek, s az első két támadását mindkét gárda eredményesen fejezte be, ám ezt követően csak a hazaiak maradtak hibátlanok, míg a mieink két fórt is kihagytak, így a játékrész derekán már 4-2-re vezetett a házigazda. A folytatásban újra megjöttek a dunaújvárosi gólok, de hiába talált be Garda, majd Mucsy is, a hazaiak így is minimális fórból várhatták a második felvonást (5-4).

Melyet Gurisatti és Szilágyi gyors találataival kezdett együttesünk, ám a védekezés sajnos továbbra sem állt összes, s ezt sorozatban szerzett három góllal bosszulta meg a házigazda, így újra kettővel ment az UVSE (8-6). Ugyan Szilágyi akcióból szerzett góljával még sikerült feljönnie egyre vízilabdázóinknak, az emberelőnyeivel remekül gazdálkodó hazaiak egy újabb duplával 10-7-re megléptek a mieinktől a nagyszünetig.

Szilágyi négy gólja sem volt elég a pontszerzéshez! (Képek: DO-archív)

A fordulást követően újabb emberelőnyös góljával már néggyel vezetett a házigazda, miközben a mieink nagyon megragadtak hét találatnál, így a 20. percben muszáj volt időt kérnie Fülöp Tibornak, aki az ezúttal hiányzó Mihók Attilát helyettesítette a "kispadon" (11-7). Hiába lőtt fontos gólt Szilágyi Dorottya, az UVSE továbbra is kíméletlen volt emberelőnyből, miközben együttesünk szimpla, majd kettős emberfórt is elhibázott. Garda sikeres ötméteresével visszajöttünk háromra, majd Benczúr Márton kért időt rosszkor, így újabb ötöst lőhettek a mieink, s bár Garda ekkorra már kipontozódott, Szilágyi nem hibázott, vagyis maradt még izgalom az utolsó etapra (12-10).

Melynek elején megszerezte nyolcadik emberelőnyös találatát a hazai csapat, s bár Szellák visszahozta kettőre vízilabdázóinkat, egy támadóidőn túl szerzett találattal megint ellépett hárommal a címvédő (14-11). Időközben Szabó, Garda, Szilágyi, egy értékesített ötméteres után Gurisatti, majd Somogyvári és Szellák is kipontozódott a mieinktől, így pedig már nem volt esély arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe, melyet végül 16-13-ra nyert meg az UVSE, amivel vízilabdázóink maradtak a bajnoki tabella harmadik helyén.

UVSE - DFVE 16-13 (5-4, 5-3, 2-3, 4-3)

DFVE: Maczkó - Szilágyi 4, Gurisatti 3, Horváth, Mahieu 1, Szabó, Garda 2. Csere: Sajben, Mucsy 2, Somogyvári, Pál, Szellák 1. Edző: Fülöp Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.