A felkészülés második fázisába léptek

doszerk - 2022. január 13. 7:30

A héten Mátraházán edzőtáborozik a Slihoczki Ádámot is soraiban tudó kenus Párizs-keret, melynek napi programjában zömében kondiedzés, illetve futás, vagy síroller oktatás szerepel.

Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány elmondta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján elmondta, a fiatalok az ünnepek alatt pihenhettek, és az elmúlt napokban elvégzett munkát látva úgy érzi, jó irányba haladnak.

"Ne ijedjen meg senki, ez nem azért van, mert túl sokat beszéltek – reagált viccesen Foltán László arra kérdésre, hogy a konditeremben készült fotókon miért van leragasztva a fiatalok szája. – A képek egy regeneráló, úgynevezett orrlégzéses kondiedzésen készültek, ahol a lényeg az volt, hogy a szájukon ne tudjanak levegőt venni. Ez a Buteyko légzés egyik kezdetleges módszere, de az persze ennél sokkal többről szól."

A kenus Párizs-keret hétfő óta dolgozik Mátraházán Foltán László vezetésével, akinek munkáját a két keretedző Gönczöl János és Bedecs Ferenc, valamint a Movementlab szakemberei, Szabó András és Pozsonyi Zsolt segítik.

"Minden nap van kondi, mellette pedig futóedzés, vagy síroller oktatás, attól függ, hogy jön ki a ritmus. A szerda délután megkapták pihenőnek, de volt gyúratás. Szombaton egy csúcsfutással zárjuk a hetet, ami egyszerre lesz Kolonics György Alapítvány kenus összetartásával, így legalább 100-an csatlakoznak még hozzánk. Itt majd Csáky László is tart egy tréninget, lényegében ezzel zárjuk a tábort."

Képek forrása: MKKSZ

A kenu utánpótlás szövetségi kapitány hozzátette, a két ünnep között teljes pihenőt kapott a keret, január elejétől viszont ismét keményen beleálltak a munkába.
"A srácok azt mondták, hogy a pihenő alatt voltak legfáradtabbak, valószínűleg ekkor jött ki rajtuk az addig elvégzett munka. Január első hetében már vissza kellett rázódniuk sőt, csütörtökön volt egy felmérő is, amelynek eredményeivel, ha nem is maradéktalanul, de elégedett voltam. Az mindenesetre látszik, hogy jó irányba haladunk."

Az alapozás előtt összeállított terv szerint most kezdődik a felkészülés második fázisa, amelynek jeleit főleg a konditermi edzések során érzékelnek majd.
"A maximális erőre vonatkozó feladatok kerülnek előtérbe. Úgy gondolom, már most elég jó állapotban vannak, kíváncsi vagyok, hogy innen hova tudnak még eljutni. A srácok visszajelzései is pozitívak, érzik, hogy fokozatosan fejlődnek és ez a legfontosabb, mert így ők is hisznek az elvégzett munkában" – mondta Foltán László, aki a kerettel február elején egy kéthetes szlovéniai sífutó táborba utazik legközelebb.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.