A felkészülés második fázisába léptek

doszerk - 2022. január 13. 7:30

A héten Mátraházán edzőtáborozik a Slihoczki Ádámot is soraiban tudó kenus Párizs-keret, melynek napi programjában zömében kondiedzés, illetve futás, vagy síroller oktatás szerepel.

Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány elmondta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján elmondta, a fiatalok az ünnepek alatt pihenhettek, és az elmúlt napokban elvégzett munkát látva úgy érzi, jó irányba haladnak.

"Ne ijedjen meg senki, ez nem azért van, mert túl sokat beszéltek – reagált viccesen Foltán László arra kérdésre, hogy a konditeremben készült fotókon miért van leragasztva a fiatalok szája. – A képek egy regeneráló, úgynevezett orrlégzéses kondiedzésen készültek, ahol a lényeg az volt, hogy a szájukon ne tudjanak levegőt venni. Ez a Buteyko légzés egyik kezdetleges módszere, de az persze ennél sokkal többről szól."

A kenus Párizs-keret hétfő óta dolgozik Mátraházán Foltán László vezetésével, akinek munkáját a két keretedző Gönczöl János és Bedecs Ferenc, valamint a Movementlab szakemberei, Szabó András és Pozsonyi Zsolt segítik.

"Minden nap van kondi, mellette pedig futóedzés, vagy síroller oktatás, attól függ, hogy jön ki a ritmus. A szerda délután megkapták pihenőnek, de volt gyúratás. Szombaton egy csúcsfutással zárjuk a hetet, ami egyszerre lesz Kolonics György Alapítvány kenus összetartásával, így legalább 100-an csatlakoznak még hozzánk. Itt majd Csáky László is tart egy tréninget, lényegében ezzel zárjuk a tábort."

Képek forrása: MKKSZ

A kenu utánpótlás szövetségi kapitány hozzátette, a két ünnep között teljes pihenőt kapott a keret, január elejétől viszont ismét keményen beleálltak a munkába.
"A srácok azt mondták, hogy a pihenő alatt voltak legfáradtabbak, valószínűleg ekkor jött ki rajtuk az addig elvégzett munka. Január első hetében már vissza kellett rázódniuk sőt, csütörtökön volt egy felmérő is, amelynek eredményeivel, ha nem is maradéktalanul, de elégedett voltam. Az mindenesetre látszik, hogy jó irányba haladunk."

Az alapozás előtt összeállított terv szerint most kezdődik a felkészülés második fázisa, amelynek jeleit főleg a konditermi edzések során érzékelnek majd.
"A maximális erőre vonatkozó feladatok kerülnek előtérbe. Úgy gondolom, már most elég jó állapotban vannak, kíváncsi vagyok, hogy innen hova tudnak még eljutni. A srácok visszajelzései is pozitívak, érzik, hogy fokozatosan fejlődnek és ez a legfontosabb, mert így ők is hisznek az elvégzett munkában" – mondta Foltán László, aki a kerettel február elején egy kéthetes szlovéniai sífutó táborba utazik legközelebb.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

2022. szep. 29.

A magyar női tornász válogatott négy tagjából három is a DKSE versenyzője lesz a szombathelyi Challenge Világkupán.

Csak az első gólig volt nehéz

Csak az első gólig volt nehéz

2022. szep. 28.

Tíz fordulót követően is veretlenül áll a bajnokságban a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely ezúttal a Szekszárdot győzte le magabiztosan.

Becsülettel küzdöttek a birkózók

Becsülettel küzdöttek a birkózók

2022. szep. 28.

Felemás eredményekkel zárták a DKSE ifjú birkózói a Hajdúszoboszlón megrendezett U15-ös Országos Diákolimpiai finálét.

Három pontra hajtanak a labdarúgók

Három pontra hajtanak a labdarúgók

2022. szep. 28.

Hazai pályán, a Szekszárd ellen gyarapíthatja tovább bajnoki pontjai számát a Dunaújváros FC labdarúgó csapata ma délután négy órától.