Egy ide, egy oda

spigott - 2022. január 20. 17:26

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági leány együttese is rangadóval folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit szerdán délután. Akadémistáink mindkét csapata a Győri ETO KC fiataljai ellen húzott szerelést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ahol előbb az ifjúságiak meccsét rendezték meg. Az ifik mindössze kilenc mezőnyjátékossal vágtak neki a győriek elleni találkozónak, melynek első félideje kiegyenlített, nagy csatát hozott, melynek végén a győriek vonulhattak minimális fórral a szünetre (16-17). A térfélcsere után hamar meglépett három-négy góllal a vendégcsapat, s bár akadémistáink többször is felzárkóztak egyre, egyenlíteniük nem sikerült, így a zöld-fehérek végül 29-27-es győzelemmel vitték el a pontokat Dunaújvárosból, ami azt jelentette, hogy ifjúsági együttesünk nem tudott előrébb lépni a nyugati csoport negyedik helyéről.

Képek forrása: DKKA

A tabella negyedik helyén álló serdülők győzelemre készültek az éppen előttük álló győriek ellen, s ugyan az első felvonás derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezt követően támadásban és védekezésben is fölénybe kerültek kézilabdázóink, így a második etapot már 19-15-ös fórból kezdhette meg Guricsné Horváth Beáta együttese. Mely a folytatásban is lényegesen jobban játszott ellenfelénél, s egy kisebb megtorpanás kivételével irányítása alatt tartotta a találkozót, s összességében sima, 34-28-as győzelmet aratva lépett fel a serdülő bajnokság nyugati csoportjának harmadik helyére.

Eredmények

Ifjúságiak
DKKA - Győri ETO KC 27-29
(16-17)
Gólszerzőink: Kecskés Noémi 6, Graffy Tamara 6, Wéber Veronika 5, Nemes Laura 4, Matucza Gabriella 3, Bereczki Bíborka 1, Kiss Csenge 1, Agócs Alexandra 1.

Serdülők
DKKA - Győri ETO KC 34-28
(19-15)
Gólszerzőink: Fehér Luca 8, Szabó Aida 6, Agócs Alexandra 6, Balogh Dóra 3, Mikó Luca 3, Dobos Hanna 2, Polányi Dóra 2, Somogyi Aisa 2, Varga Viktória 1, Konyecsni Alexa 1.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.