Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: legyél az Újvárosi Folklór modellje!

Öcaline - 2022. január 14. 15:20

Felhívással fordult a nyilvánossághoz a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D), modelleket keresnek az Újvárosi Folklór című divatprojekt nagyszabású bemutatója számára. Jelentkezz!

Amint arról már beszámoltunk, tavaly novemberben állt össze, és kezdte meg a munkát az a divattervező csapat, amely egy különleges, Dunaújváros ihlette kollekció létrehozásán dolgozik. A helyi közösség építésére törekvő kulturális eseményhez a modellek kiválasztása is városi jelentkezőkből történik, mondta érdeklődésünkre Zsinka Gabriella művészettörténész, a program egyik főszervezője:
– A castingot nyitott formában hirdetjük meg: a válogatóra nemcsak a populáris szépségideál, a hagyományos modellfelfogás szellemében várjuk a leendő közreműködők jelentkezését. Az a célunk, hogy egymás elfogadása jegyében a divatvilág hibátlan szépségű szereplőitől eltérő, alternatív modellek is képviseltessék magukat – és a kifutón együtt vihessük sikerre az Újvárosi Folklór kollekciót.
Egy részlet a felhívásból: „Ősz hajkoronáddal, szeplőiddel, tetoválásaiddal vagy éppen különleges alkati adottságaiddal lépten-nyomon felkelted a környezeted figyelmét? Kilógsz a sorból megjelenéseddel, személyiségeddel? Téged is várunk modellválogatónkon – korosztályos és minden nemű megkötés nélkül!”
Szeretettel várják a dunaújvárosi és környékbeli érdeklődők jelentkezését, az icadunaujvaros@gmail.com email-címen, fénykép és elérhetőség megadásával, valamint személyesen a castingon, melyet február 1-jén 17 órakor rendeznek a Kortárs Művészeti Intézetben. 

Várják a modelleket – hadd keljenek életre az "Újvárosi Folklór" remekei!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: a régi Pentele emlékezete

DSTV: a régi Pentele emlékezete

2022. szep. 25.

Sikert aratott az a könyvbemutató, amelynek a napokban adott otthont a Pentele Klubház, derül ki a DSTV összegzéséből. A Schlitterné Nyuli Anna visszaemlékezéseiből készített, Régi dunapentelei történetek című sorozat hatodik, egyben utolsó kötetével ismerkedhettek meg a résztvevők. Hangkép.

Rendhagyó tárlat és Szabadtéri Szoborparti a felső Duna-parton

Rendhagyó tárlat és Szabadtéri Szoborparti a felső Duna-parton

2022. szep. 24.

Színes megnyitó eseménnyel és rendhagyó pop-up kiállítással várja a közönséget a felső Duna-parti Szoborpark. A bemutató epicentruma a Rómeó és Júlia 1956 című kompozíció környezete lesz – és itt rendezik a megnyitót is hétfőn.

Két kiállítás a Papírmúzeumban

Két kiállítás a Papírmúzeumban

2022. szep. 24.

Két új bemutatóra várja az érdeklődőket a Magyar Papírmúzeum. A Dunai Vasmű papírrelikviái és Petőfi Sándor emlékezetének papíremlékei is láthatóak a Papírgyári úti bázison.

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

Országos döntőért lép színre a Hotel Hédoné

2022. szep. 23.

Ilyen is lehet, ha négy srác néhány senkinek sem kellő, íróasztalfiókban felejtett dalötlet ürügyén összeverbuválódik muzsikálni. A Hotel Hédoné tagjai a hét végén a CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutató döntőbe jutásáért csapnak a húrokba. Bónusz: itt "A Világ"!

DSTV: hagyományőrzők az Intercisa Múzeumban

DSTV: hagyományőrzők az Intercisa Múzeumban

2022. szep. 23.

Nagy sikert aratott az intézmény kezdeményezése, derül ki DSTV összeállításából. A múzeum udvarában és folyosóin középkori időutazásra invitálták a vendégeket – ráadásul az eszközök jó részét ki is próbálhatták a történelem szerelmesei. Hangkép.
 

Bartók Kamaraszínház: itt suhan a "Szerelem" (galériával)

Bartók Kamaraszínház: itt suhan a "Szerelem" (galériával)

2022. szep. 22.

A magyar dráma napjához időzítve folytatja a bemutatók sorát a Bartók Kamaraszínház, Barta Lajos Szerelem című darabját ráadásul több társulat együttműködésével viszik színre – pénteken már premier!

Vegyeskar 70: csodás egyházzenei koncert (galériával)

Vegyeskar 70: csodás egyházzenei koncert (galériával)

2022. szep. 21.

Megérdemelt vastaps volt a jutalom, csodás koncerttel ajándékozta meg az evangélikus templom közönségét a Dunaújvárosi Vegyeskar múlt szombaton. Az alapítása 70. évfordulóját ünneplő kórus ezúttal egyházzenei összeállítással állt közönség elé.