Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: legyél az Újvárosi Folklór modellje!

Öcaline - 2022. január 14. 15:20

Felhívással fordult a nyilvánossághoz a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D), modelleket keresnek az Újvárosi Folklór című divatprojekt nagyszabású bemutatója számára. Jelentkezz!

Amint arról már beszámoltunk, tavaly novemberben állt össze, és kezdte meg a munkát az a divattervező csapat, amely egy különleges, Dunaújváros ihlette kollekció létrehozásán dolgozik. A helyi közösség építésére törekvő kulturális eseményhez a modellek kiválasztása is városi jelentkezőkből történik, mondta érdeklődésünkre Zsinka Gabriella művészettörténész, a program egyik főszervezője:
– A castingot nyitott formában hirdetjük meg: a válogatóra nemcsak a populáris szépségideál, a hagyományos modellfelfogás szellemében várjuk a leendő közreműködők jelentkezését. Az a célunk, hogy egymás elfogadása jegyében a divatvilág hibátlan szépségű szereplőitől eltérő, alternatív modellek is képviseltessék magukat – és a kifutón együtt vihessük sikerre az Újvárosi Folklór kollekciót.
Egy részlet a felhívásból: „Ősz hajkoronáddal, szeplőiddel, tetoválásaiddal vagy éppen különleges alkati adottságaiddal lépten-nyomon felkelted a környezeted figyelmét? Kilógsz a sorból megjelenéseddel, személyiségeddel? Téged is várunk modellválogatónkon – korosztályos és minden nemű megkötés nélkül!”
Szeretettel várják a dunaújvárosi és környékbeli érdeklődők jelentkezését, az icadunaujvaros@gmail.com email-címen, fénykép és elérhetőség megadásával, valamint személyesen a castingon, melyet február 1-jén 17 órakor rendeznek a Kortárs Művészeti Intézetben. 

Várják a modelleket – hadd keljenek életre az "Újvárosi Folklór" remekei!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Kultúra

A magyar kultúra napja: megemlékezés és ünnepség

A magyar kultúra napja: megemlékezés és ünnepség

2022. jan. 22.

Jeles napra emlékezünk ma, de a szokásos, díjátadóval koronázandó ünnepség hétfőn lesz, adta hírül a város hivatalos oldalán megjelent összegzés.

DSTV: kvíz a kultúra napján

DSTV: kvíz a kultúra napján

2022. jan. 22.

Különleges megméretéssel készült a magyar kultúra napjára a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből; az intézmény közösségi oldalán ma óránként jelenik meg egy-egy kérdés – és nagyon várják a válaszokat! Hangkép.

DSTV: a szentté válás útja

DSTV: a szentté válás útja

2022. jan. 21.

Árpád-házi Szent Margit halálának évfordulójára emlékezett a DSTV összeállítása. A jeles vallástörténeti személyiség élete és a szentté válás misztériuma került a fókuszba. Hangkép.
 

"A tavasz ébredése" – új bemutatóra készül a Bartók társulata (galériával)

"A tavasz ébredése" – új bemutatóra készül a Bartók társulata (galériával)

2022. jan. 20.

"Bizarr, átkosan buja színdarab, amely kibontja gyászos, mérgesen-édes illatú virágát." – Kosztolányi Dezső írta e varázslatos mondatot Frank Wedekind drámájáról. Gólyamese helyett a Bartókban. 

DSTV: különleges kép készül a gyermekkönyvtárban

DSTV: különleges kép készül a gyermekkönyvtárban

2022. jan. 20.

Nem mindennapi kezdeményezés valósul meg a József Attila Könyvtár gyermekrészlegében, derül ki a DSTV összegzéséből. A meseirodalom ihlette képpel régre visszanyúló terv válik valóra. Hangkép.

DSTV: Róma mindennapi kincsei a múzeumban

DSTV: Róma mindennapi kincsei a múzeumban

2022. jan. 18.

Különleges kincsek lettek a hónap műtárgyai az Intercisa Múzeumban, derül ki a DSTV összegzéséből. A leletek a szövéshez használt eszközök voltak – a római kori mindennapok tárgyi emlékeiről Buza Andrea régész-muzeológus mesélt. Hangkép.

DSTV: színes kínálattal csalogat az MMK

DSTV: színes kínálattal csalogat az MMK

2022. jan. 17.

Idén is gazdag programot kínál a városlakóknak a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. A vírus veszélyhelyzet persze még beleszólhat, de sok-sok érdekességgel várják a közönséget. Hangkép.