Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: legyél az Újvárosi Folklór modellje!

Öcaline - 2022. január 14. 15:20

Felhívással fordult a nyilvánossághoz a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D), modelleket keresnek az Újvárosi Folklór című divatprojekt nagyszabású bemutatója számára. Jelentkezz!

Amint arról már beszámoltunk, tavaly novemberben állt össze, és kezdte meg a munkát az a divattervező csapat, amely egy különleges, Dunaújváros ihlette kollekció létrehozásán dolgozik. A helyi közösség építésére törekvő kulturális eseményhez a modellek kiválasztása is városi jelentkezőkből történik, mondta érdeklődésünkre Zsinka Gabriella művészettörténész, a program egyik főszervezője:
– A castingot nyitott formában hirdetjük meg: a válogatóra nemcsak a populáris szépségideál, a hagyományos modellfelfogás szellemében várjuk a leendő közreműködők jelentkezését. Az a célunk, hogy egymás elfogadása jegyében a divatvilág hibátlan szépségű szereplőitől eltérő, alternatív modellek is képviseltessék magukat – és a kifutón együtt vihessük sikerre az Újvárosi Folklór kollekciót.
Egy részlet a felhívásból: „Ősz hajkoronáddal, szeplőiddel, tetoválásaiddal vagy éppen különleges alkati adottságaiddal lépten-nyomon felkelted a környezeted figyelmét? Kilógsz a sorból megjelenéseddel, személyiségeddel? Téged is várunk modellválogatónkon – korosztályos és minden nemű megkötés nélkül!”
Szeretettel várják a dunaújvárosi és környékbeli érdeklődők jelentkezését, az icadunaujvaros@gmail.com email-címen, fénykép és elérhetőség megadásával, valamint személyesen a castingon, melyet február 1-jén 17 órakor rendeznek a Kortárs Művészeti Intézetben. 

Várják a modelleket – hadd keljenek életre az "Újvárosi Folklór" remekei!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: a szabadság fennkölt bája (galériával)

ICA-D: a szabadság fennkölt bája (galériával)

2022. máj. 24.

Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából címmel nyílt meg Szász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D). A megnyitóra pénteken várták a vendégeket, Pintér Tamás polgármester is köszöntött.

Csinált városok – előadás a könyvtárban

Csinált városok – előadás a könyvtárban

2022. máj. 24.

Izgalmas helyi vonatkozású téma nemzetközi kitekintését ígéri dr. Szirmai Viktória szociológus, egyetemi oktató, kutatóprofesszor előadása József Attila Könyvtárban szerdán.

DSTV: a honvédelem ünnepe

DSTV: a honvédelem ünnepe

2022. máj. 24.

A honvédelem napjára fókuszál a DSTV összeállítása. A magyar történelem ismert és kevéssé ismert eseményeit Kronászt Margit, az Intercisa Múzeum történész-muzeológusa eleveníti fel. Hangkép.

DSTV: fúvósok randevúja a zeneiskolában

DSTV: fúvósok randevúja a zeneiskolában

2022. máj. 22.

Remek szakmai-művészeti eseménnyel folytatódott a Sándor Frigyes Zeneiskola sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Fúvósok, ha találkoznak című program nagy sikert aratott. mind a résztvevők, mind a közönség körében, megérdemelten. Hangkép.

 

Mikro Fesztivállal zárja az idényt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Mikro Fesztivállal zárja az idényt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

2022. máj. 21.

Nagyszabású rendezvénnyel zárul a színházi idény a Bartók Színházban. A Mikro Fesztivál névre keresztelt egyhetes előadássorozat a stúdió és nagyszínpadi előadások mellett meseszínpaddal is készül a fiatalok. Pintér Tamás polgármester már megvette a bérletét, most rajtad a sor! 

DSTV: "Restart" az evangélikus templomban (galériával)

DSTV: "Restart" az evangélikus templomban (galériával)

2022. máj. 20.

Színvonalas bemutatóról tudósít a DSTV összeállítása. Koncert koronázta a Széchenyi István Gimnázium fotószakkörének Restart című kiállítását az evangélikus templomban. Az összegzés mellé galéria is dukál! Hangkép.

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

2022. máj. 18.

Szász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállításával folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) bemutatóinak sora; a Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából című tárlat megnyitójára pénteken várják a vendégeket.