Könnyed győzelem az évnyitón

spigott - 2022. január 15. 12:05

Minden negyedet magabiztosan megnyerve aratott sima, 24-3-as győzelmet a Győr elleni hazai bajnokin a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Kép: DO-archív

A sereghajtó Győr elleni bajnoki mérkőzésen ugrott idén először medencébe tétmeccsen a DFVE felnőtt női vízilabda csapata ma délelőtt tizenegy órától, s a Mihók-csapat célja nem is lehetett más, mint a győzelem magabiztos megszerzése.

Vízilabdázóink ennek megfelelően is álltak bele a meccsbe, Szellák góljával már első támadásukból megszerezték a vezetést, s bár ezt követően több hiba is csúszott a játékba, az első negyed derekától újabb három találattal szomorította ellenfelét együttesünk, mely 4-0-s fórból várhatta a második felvonást.

Melynek elején a győriek megszerezték első találatukat, ám túl sokáig nem örülhettek ennek, vízilabdázóink sorozatban szerezték újabb és újabb találataikat, így a nagyszünethez érve már tényleg csak az lehetett a kérdés, milyen arányban nyerik a meccset Szilágyiék (11-1).

Együttesünk a tetemes előny ellenére sem vett vissza a tempóból, a harmadik nyolc percben újabb hét gólt szerezve növelte tovább fórját, s bár a vendégek ebben a negyedben is betaláltak Maczkó Lilla kapujába, ez maximum szépségtapasznak volt elég (18-2). Túl sok izgalom persze nem maradt az utolsó negyedre, ám a Mihók-gárda ezt a nyolc percet is behúzta 6-1-re, s végül nagyon sima 24-3-as győzelemmel gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

DFVE - GYVSE-UNI Győr 24-3 (4-0, 7-1, 7-1, 6-1)

DFVE: Maczkó - Szilágyi 2, Mahieu 3, Szabó, Mucsy 3, Pál, Szellák 3. Csere: Buis (kapus), Sajben 3, Gurisatti 4, Horváth 1, Garda 2, Somogyvári 2, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.